×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kremeš

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Kremeš

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
250 g krupicového cukru
3 vejce
250 g másla, pokojové teploty
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny
a dám zatím stranou.
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
Máslo vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kremeš

Dezert Snadné Česká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (219)

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
250 g krupicového cukru
3 vejce
250 g másla, pokojové teploty
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny
a dám zatím stranou.
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
Máslo vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty