×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kremeš

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky

Kremeš

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
250 g krupicového cukru
3 vejce
250 g másla, pokojové teploty
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny
a dám zatím stranou.
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
Máslo vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kremeš

Dezert Snadné Česká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (201)

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 l mléka
3 sáčky vanilkového pudinkového prášku
250 g krupicového cukru
3 vejce
250 g másla, pokojové teploty
500 ml smetany ke šlehání
semínka z 1 vanilkového lusku
moučkový cukr na posypání

Jak na to?

Nejdřív rozehřeju troubu na 180 °C. Pláty listového těsta rozložím na dva plechy, propíchám je vidličkou a peču je asi 10–15 minut dozlatova.
Pak udělám pudinkovou náplň. V menší části mléka rozmíchám dohladka pudinky, 200 g cukru a třemi žloutky. Zbylé mléko mezitím zahřívám na středním ohni, vliju do něj rozmíchaný pudink a vše za stálého míchání přivedu k varu. Vařím asi 2 minuty, stáhnu z plotny
a dám zatím stranou.
Z vajec oddělím žloutky od bílků, z bílků ušlehám tuhý sníh, který vmíchám do horkého pudinku. Povrch pudinku potom zakryju potravinářskou fólií, aby se neudělal škraloup, a nechám vychladnout.
Máslo vyšlehám do pěny a postupně do něj po lžících přidávám vychladlý pudink a vždy dobře prošlehám.
Smetanu ke šlehání ušlehám dotuha se zbylým cukrem a vanilkovými semínky.
Plech vyložím alobalem. Položím na něj plát listového těsta, rozetřu na něj rovnoměrně pudinkový krém a na něj rozetřu šlehačku. Druhý plát rozkrájím na kostky 6 × 6 cm (nebo jak to vyjde) a poskládám je hladkou stranou navrch na šlehačku.
Nakonec popráším moučkovým cukrem a dám aspoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc vychladit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat