Jarní kopřivová nádivka

Moderní je neplýtvat a využít suroviny, které jsou právě sezonní. Když natrefíte na čerstvé kopřivy, určitě je přidejte do jarní nádivky. Obsahují v sobě prý jarní sílu.
Snadné Příloha Počet porcí: 6 Magazín AM4
Snadné Příloha Počet porcí: 6 Magazín AM4

Co budete potřebovat na jarní kopřivovou nádivku

6 rohlíků
6 vajec
230 ml plnotučného mléka Česká chuť
250 g čerstvých kopřiv
1 cibule
60 g másla Česká chuť
400 g šunky od kosti Česká chuť
1 stroužek česneku

Jak udělat kopřivovou nádivku zdravější

Recept: jak na jarní kopřivovou nádivku

  1. Nakrájejte 6 rohlíků na kostičky a přendejte je do velké mísy. Rozdělte 6 vajec na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho stranou.
  2. Žloutky v misce promíchejte s 230 ml mléka a špetkou muškátového oříšku. Směsí přelijte rohlíky v míse a nechte nasáknout. Mezitím omyjte 250 g kopřiv a spařte je vařící vodou. Poté ještě propláchněte studenou vodou. Nechte okapat, osušte, nasekejte a přidejte k rohlíkům.
  3. Oloupanou 1 cibuli nakrájejte najemno a orestujte na 40 g rozehřátého másla dozlatova. Přidejte pokrájených 400 g šunky od kosti a oloupaný prolisovaný 1 stroužek česneku, společně opečte a pak přidejte do mísy. Dle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
  4. Zapékací misky vymažte zbytkem másla a nádivku do nich rovnoměrně rozprostřete. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nádivka na Velikonoce prostě nesmí chybět a ta s kopřivami má ten správný říz, ochutnejte.
Pomohl vám recept?
2hodnocení

Co byste o kopřivové nádivce měli vědět

Kopřivy patří mezi první jarní bylinky. A právě v tomto ročním období ji můžeme skvěle kulinářsky využít. Ve 100 g kopřivy najdeme až 8 g vlákniny. V kopřivě ale najdeme polovinu doporučené denní dávky vápníku přibližně 500 mg. Kopřivou můžeme v receptech nahrazovat špenát.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky