Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJarní kopřivová nádivka
Albert logoAlbert logo
  • Jarní kopřivová nádivka
Jarní kopřivová nádivka

Jarní kopřivová nádivka

Moderní je neplýtvat a využít suroviny, které jsou právě sezonní. Když natrefíte na čerstvé kopřivy, určitě je do této velikonoční jarní nádivky přidejte. Obsahují v sobě prý jarní sílu.
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Příloha

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Máslo 60 g
  • Vejce 6 ks
  • Rohlík 6 ks
  • Mléko plnotučné 230 ml
  • Kopřivy 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Šunka od kosti 400 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Máslo 60 g
  • Vejce 6 ks
  • Rohlík 6 ks
  • Mléko plnotučné 230 ml
  • Kopřivy 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Šunka od kosti 400 g
  • Česnek 1 strouž.

Příprava

1
Nakrájejte 6 rohlíků na kostičky a přendejte je do velké mísy.
2
Rozdělte 6 vajec na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho stranou.Žloutky v misce promíchejte s 230 ml mléka a špetkou muškátového oříšku.
3
Směsí přelijte rohlíky v míse a nechte nasáknout. Mezitím omyjte 250 g kopřiv a spařte je vařící vodou. Poté ještě propláchněte studenou vodou. Nechte okapat, osušte, nasekejte a přidejte k rohlíkům.
4
Oloupanou 1 cibuli nakrájejte najemno a orestujte na 40 g rozehřátého másla dozlatova. Přidejte pokrájených 400 g šunky od kosti a oloupaný prolisovaný 1 stroužek česneku, společně opečte a pak přidejte do mísy. Dle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
5
Zapékací misky vymažte zbytkem másla a nádivku do nich rovnoměrně rozprostřete. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nádivka na Velikonoce prostě nesmí chybět a ta s kopřivami má ten správný říz, ochutnejte.
1
Nakrájejte 6 rohlíků na kostičky a přendejte je do velké mísy.
2
Rozdělte 6 vajec na žloutky a bílky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho stranou.Žloutky v misce promíchejte s 230 ml mléka a špetkou muškátového oříšku.
3
Směsí přelijte rohlíky v míse a nechte nasáknout. Mezitím omyjte 250 g kopřiv a spařte je vařící vodou. Poté ještě propláchněte studenou vodou. Nechte okapat, osušte, nasekejte a přidejte k rohlíkům.
4
Oloupanou 1 cibuli nakrájejte najemno a orestujte na 40 g rozehřátého másla dozlatova. Přidejte pokrájených 400 g šunky od kosti a oloupaný prolisovaný 1 stroužek česneku, společně opečte a pak přidejte do mísy. Dle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
5
Zapékací misky vymažte zbytkem másla a nádivku do nich rovnoměrně rozprostřete. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Nádivka na Velikonoce prostě nesmí chybět a ta s kopřivami má ten správný říz, ochutnejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o kopřivové nádivce měli vědět
    Kopřivy patří mezi první jarní bylinky. A právě v tomto ročním období ji můžeme skvěle kulinářsky využít. Ve 100 g kopřivy najdeme až 8 g vlákniny. V kopřivě ale najdeme polovinu doporučené denní dávky vápníku přibližně 500 mg. Kopřivou můžeme v receptech nahrazovat špenát.
  • Jak udělat kopřivovou nádivku zdravější
    V receptu můžete pšeničné rohlíky nahradit kvalitními celozrnnými. Mléko použijte polotučné. Ke kopřivové nádivce si dopřejte kvalitní fermentovanou zeleninu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.