Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry
Albert logoAlbert logo
  • Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry

Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry

Sýrová pomazánka s domácími parmazánovými krekry
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Silvestr
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Sýr Fourme d'Ambert 100 g
  • Med 1/2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Tvaroh měkký v kostce 200 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka polohrubá 170 g
  • Parmazán 90 g
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 120 g
  • Sýr Fourme d'Ambert 100 g
  • Med 1/2 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Tvaroh měkký v kostce 200 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka polohrubá 170 g
  • Parmazán 90 g
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 120 g

Příprava

1
Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.
2
Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
3
Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.
4
Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.
6
Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7
Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.
1
Sýr Fourme d’Ambert nastrouhejte nahrubo a smíchejte s tvarohem.
2
Do sýrové směsi zašlehejte med, oloupaný a namačkaný česnek, nasekaný rozmarýn, osolte a opepřete. Nechte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
3
Máslo pokojové teploty nakrájejte na kousky a v míse smíchejte s moukou. Přidejte sůl a pepř podle chuti a vytvořte drobenku. Přisypte 70 g strouhaného sýra Parmigiano Reggiano DOP 32 % a promíchejte. Ve druhé misce rozšlehejte vejce vidličkou. Polovinu vejce přidejte k těstu a zbytek rozšlehaného vejce si odložte na potření sušenek.
4
Těsto vytvarujte do koule a na pomoučněném vále vyválejte plát silný 4 cm. Vykrajujte kolečka a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5
Do každého kolečka udělejte pár dírek párátkem, potřete zbylým vajíčkem a posypte parmazánem.
6
Pečte 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
7
Upečené krekry podávejte společně se sýrovou pomazánkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.