Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Postup přípravy

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
9hodnocení3

Další videorecepty