Kapr na modro
Ingredience
½ | celeru, nakrájeného na proužky |
2 | petržele, nakrájené na proužky |
2 | mrkve, nakrájené na proužky |
4 | cibule, nakrájené na kolečka |
kůra z 1 citronu | |
100 ml | bílého vína |
15 | hřebíčků |
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření | |
1 | bobkový list a snítka tymiánu |
1 | kapr, rozkrájený na podkovy |
60 ml | jablečného octa |
sůl | |
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání | |
NA KŘENOVOU OMÁČKU | |
---|---|
50 g | křenu |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce hladké mouky |
100 g | rybího vývaru |
100 ml | smetany ke šlehání |
sůl |
Postup přípravy
Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY