×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapr na modro

Inspirujte se podobnými recepty

Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...

Kapr na modro

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na modro

Hlavní chod Snadné Vánoce Staročeské štědrovečerní menu , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový...
Rychlý bramborový salát
Rychlý bramborový salát
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...

Inspirujte se podobnými recepty