Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kapr na modro

Inspirujte se podobnými recepty

Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Kapr na modro

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na modro

Hlavní chod Snadné Vánoce Staročeské štědrovečerní menu , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Karamelové rohlíčky
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Bio sněhuláčci
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Inspirujte se podobnými recepty