
Kapr na modro
Ingredience
½ | celeru, nakrájeného na proužky |
2 | petržele, nakrájené na proužky |
2 | mrkve, nakrájené na proužky |
4 | cibule, nakrájené na kolečka |
kůra z 1 citronu | |
100 ml | bílého vína |
15 | hřebíčků |
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření | |
1 | bobkový list a snítka tymiánu |
1 | kapr, rozkrájený na podkovy |
60 ml | jablečného octa |
sůl | |
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání | |
NA KŘENOVOU OMÁČKU | |
---|---|
50 g | křenu |
1 | lžíce másla |
1 | lžíce hladké mouky |
100 g | rybího vývaru |
100 ml | smetany ke šlehání |
sůl |
Postup přípravy
Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.
Pomohl vám recept?
9hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod