Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kapr na modro

Inspirujte se podobnými recepty

Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami

Kapr na modro

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr na modro

Hlavní chod Snadné Vánoce Staročeské štědrovečerní menu , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

½ celeru, nakrájeného na proužky
2 petržele, nakrájené na proužky
2 mrkve, nakrájené na proužky
4 cibule, nakrájené na kolečka
kůra z 1 citronu
100 ml bílého vína
15 hřebíčků
po 10 kuličkách černého pepře a nového koření
1 bobkový list a snítka tymiánu
1 kapr, rozkrájený na podkovy
60 ml jablečného octa
sůl
vařené brambory omaštěné máslem a posypané petrželkou k podávání
NA KŘENOVOU OMÁČKU
50 g křenu
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 g rybího vývaru
100 ml smetany ke šlehání
sůl

Jak na to?

Do většího hrnce dejte zeleninu, cibuli, citronovou kůru, víno a zalijte asi 2 litry vody. Koření zavažte do gázy, přidejte ho do hrnce a vše přiveďte k varu a asi 10 minut povařte.
Rybu polijte horkým octem, osolte a vložte do hrnce k zelenině. Pod poklicí velmi zvolna vařte 30 minut.
Na křenovou omáčku nastrouhejte křen a zlehka ho opečte v rozpuštěném másle. Přidejte mouku a míchejte, abyste získali světlou jíšku. Zalijte vývarem a opatrně, za stálého míchání přilijte smetanu. Podle chuti osolte a asi dvě minuty povařte. Podávejte ke kaprovi; jako příloha jsou ideální brambory s máslem a nasekanou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Roláda s kaštany
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Čekankové lodičky s hruškou,...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami

Inspirujte se podobnými recepty