×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jidášky a pečení ptáčkové

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jidášky a pečení ptáčkové

Co budete potřebovat

300 ml 12% smetany
40 g droždí
80 g cukru
500 g hladké mouky
170 g másla
špetka soli
2 žloutky
kůra z 1 bio citronu
1 vejce
2 lžíce medu

Jak na to?

Smetanu trochu ohřejte, jen tak, abyste v ní udrželi prst. Nadrobte do ní droždí, přidejte po lžíci cukru a mouky a nechte 15 minut vzejít. Z másla odkrojte stranou 20 g a zbytek rozpusťte.
Mouku smíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, citronovou kůru a vzešlý kvásek. Dobře propracujte. Pak mísu zakryjte čistou utěrkou, dejte na teplé místo a nechte zhruba hodinu a půl kynout.
Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na poloviny, poté na čtvrtiny a tak dál, až získáte 24 stejně velkých dílků těsta. Z každého uválejte pramen zhruba 20–25 cm dlouhý a stočte do spirálky, zavažte do uzlu nebo vytvarujte jako ptáčka.
Na plechu nechte jidášky ještě půl hodiny kynout. Než půjdou do trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem. Pečte dozlatova při teplotě 180 °C. Trvá to 15–20 minut.
Med zahřejte, a až bude horký a tekutý, vmíchejte do něj zbylé máslo. Touto tekutinou potřete upečené jidášky a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jidášky a pečení ptáčkové

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 25 ks
Průměrné hodnocení 5 (3)
Klasické pochoutky nesmí na velikonoční tabuli chybět. Připravte si k odpolední kávě jidášky a pečené ptáčky.

Co budete potřebovat

300 ml 12% smetany
40 g droždí
80 g cukru
500 g hladké mouky
170 g másla
špetka soli
2 žloutky
kůra z 1 bio citronu
1 vejce
2 lžíce medu

Jak na to?

Smetanu trochu ohřejte, jen tak, abyste v ní udrželi prst. Nadrobte do ní droždí, přidejte po lžíci cukru a mouky a nechte 15 minut vzejít. Z másla odkrojte stranou 20 g a zbytek rozpusťte.
Mouku smíchejte s cukrem a špetkou soli. Přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, citronovou kůru a vzešlý kvásek. Dobře propracujte. Pak mísu zakryjte čistou utěrkou, dejte na teplé místo a nechte zhruba hodinu a půl kynout.
Vykynuté těsto propracujte, rozdělte na poloviny, poté na čtvrtiny a tak dál, až získáte 24 stejně velkých dílků těsta. Z každého uválejte pramen zhruba 20–25 cm dlouhý a stočte do spirálky, zavažte do uzlu nebo vytvarujte jako ptáčka.
Na plechu nechte jidášky ještě půl hodiny kynout. Než půjdou do trouby, potřete je rozšlehaným vajíčkem. Pečte dozlatova při teplotě 180 °C. Trvá to 15–20 minut.
Med zahřejte, a až bude horký a tekutý, vmíchejte do něj zbylé máslo. Touto tekutinou potřete upečené jidášky a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat