Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPravé italské minestrone
Albert logoAlbert logo
  • Pravé italské minestrone
Pravé italské minestrone

Pravé italské minestrone

Čím více zeleniny, tím lépe. Italskou polévku minestrone můžeme obměňovat během roku o sezonní zeleninu. Dobrou chuť.
Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Mrkev 1 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Fazole bílé sterilované 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Kapusta růžičková 8 ks
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibule 1 ks
  • Pórek 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Mrkev 1 ks
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Zelí bílé 1/2 ks
  • Cuketa 1 ks
  • Fazole bílé sterilované 100 g
  • Bobkový list 1 ks
  • Kapusta růžičková 8 ks
  • Petrželka čerstvá 1 plž
  • Sůl

Příprava

1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na mírném plameni na něm opékejte 1 nadrobno nasekanou cibuli, 1 prolisovaný česnek, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 najemno nakrájený pórek a 1 pokrájenou mrkev.
2
K zelenině přidejte 400 g konzervovaných sekaných rajčat, 1 l vývaru, 1 nakrájenou cuketu, 1/2 malé hlávky bílého zelí pokrájeného na kousky, 1 bobkový list a 8 růžičkových kapustiček rozkrojených napůl.Přiveďte k varu a lehce 10 minut povařte.
3
Ke konci vaření přidejte 100 g konzervovaných fazolí, osolte a opepřete. Polévku promíchejte a vařte dalších 8 minut.
4
Těsně před servírováním do polévky přidejte hrst čerstvé nasekané petrželky. Pokud vydržíte, doporučujeme si polévku uvařit den dopředu a nechat ji v lednici uležet. Bude ještě lepší.
1
Ve větším hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a na mírném plameni na něm opékejte 1 nadrobno nasekanou cibuli, 1 prolisovaný česnek, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 najemno nakrájený pórek a 1 pokrájenou mrkev.
2
K zelenině přidejte 400 g konzervovaných sekaných rajčat, 1 l vývaru, 1 nakrájenou cuketu, 1/2 malé hlávky bílého zelí pokrájeného na kousky, 1 bobkový list a 8 růžičkových kapustiček rozkrojených napůl.Přiveďte k varu a lehce 10 minut povařte.
3
Ke konci vaření přidejte 100 g konzervovaných fazolí, osolte a opepřete. Polévku promíchejte a vařte dalších 8 minut.
4
Těsně před servírováním do polévky přidejte hrst čerstvé nasekané petrželky. Pokud vydržíte, doporučujeme si polévku uvařit den dopředu a nechat ji v lednici uležet. Bude ještě lepší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat italskou polévku minestrone zdravější
    Konzervovaná rajčata můžete zaměnit za rajčata čerstvá. Pokud si k polévce dáte kvalitní celozrnné pečivo, tak máte uvařenou lehkou a zdravou večeři.
  • Co byste o italské polévce minestrone měli vědět
    Růžičková kapusta obsahuje velké množství vitaminu C, který je důležitý pro správnou tvorbu kolagenu. Tento vitamin může pozitivně ovlivňovat imunitní systém. Dále je bohatá na vitamin E, který v těle působí jako antioxidant.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.