Jahodové Tiramisu
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jahodové Tiramisu
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio