Jahodové Tiramisu
Ingredience
300 ml | jahodového džemu |
80 ml | likéru Cointreau |
80 ml | pomerančové šťávy |
450 g | mascarpone |
320 ml | smetany ke šlehání |
60–65 g | krupicového cukru |
1 | lžička vanilkového extraktu |
52 | cukrářských piškotů |
680 g | jahod |
Postup přípravy
1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY