×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahodové Tiramisu

Další recepty a články

Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem

Jahodové Tiramisu

Co budete potřebovat

300 ml jahodového džemu
80 ml likéru Cointreau
80 ml pomerančové šťávy
450 g mascarpone
320 ml smetany ke šlehání
60–65 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
52 cukrářských piškotů
680 g jahod

Jak na to?

1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové Tiramisu

Dezert Snadné Italská Tiramisu Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

300 ml jahodového džemu
80 ml likéru Cointreau
80 ml pomerančové šťávy
450 g mascarpone
320 ml smetany ke šlehání
60–65 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
52 cukrářských piškotů
680 g jahod

Jak na to?

1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem
Tiramisu s ovocem

Inspirujte se podobnými recepty