×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jahodové Tiramisu

Další recepty a články

Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu

Jahodové Tiramisu

Co budete potřebovat

300 ml jahodového džemu
80 ml likéru Cointreau
80 ml pomerančové šťávy
450 g mascarpone
320 ml smetany ke šlehání
60–65 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
52 cukrářských piškotů
680 g jahod

Jak na to?

1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové Tiramisu

Dezert Snadné Italská Tiramisu Magazín 8/2013
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

300 ml jahodového džemu
80 ml likéru Cointreau
80 ml pomerančové šťávy
450 g mascarpone
320 ml smetany ke šlehání
60–65 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
52 cukrářských piškotů
680 g jahod

Jak na to?

1. V misce smíchejte džem, 80 ml Cointreau a pomerančovou šťávu. Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou jej našlehejte se 2 lžícemi Cointreau. Smetanu ušlehejte dotuha, pak k ní přimíchejte cukr, vanilkový extrakt, zbylé 2 lžíce Cointreau a nakonec ji vmíchjete k mascarpone.
2. Čtvrtinou směsi s džemem vymažte skleněnou mísu o rozměrech 32 x 22 x 5 cm. Na džem naaranžujte část piškotů, aby zcela zakryly dno. Na ně rozprostřete druhou čtvrtinu směsi s džemem a zhruba polovinu ochuceného mascarpone. Na mascarpone pečlivě – jednu vedle druhé – vyskládejte polovinu jahod. Potřete je třetí čtvrtinou džemové směsi, navrch rozdělte zbývající piškoty, potřete je zbylou čtvrtinou směsi s džemem a vše zakryjte zbylým mascarpone. Dejte na 8 hodin chladit. Podávejte ozdobené zbylými pokrájenými jahodami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisové dortíčky
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu

Inspirujte se podobnými recepty