Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJahodový džem s rebarborou a vanilkou
Albert logoAlbert logo
  • Jahodový džem s rebarborou a vanilkou

Jahodový džem s rebarborou a vanilkou

Jahodový džem s rebarborou a vanilkou
Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Sladké džemy a polevy

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Citron 1 ks
  • Kardamom mletý 1/4 člž
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 180 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Rebarbora 500 g
  • Citron 1 ks
  • Kardamom mletý 1/4 člž
  • Jahody 500 g
  • Cukr krupicový 180 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Rebarbora 500 g

Příprava

1
Umyjte si připravené sklenice a víčka a nechte je okapat. Pak sklenice postavte do trouby hrdlem dolů a nastavte teplotu na 100 °C. Jakmile trouba dosáhne této teploty, vypněte ji, ale nechte sklenice uvnitř, dokud nebude džem připraven.
2
Do většího hrnce nakrájejte očištěné jahody a rebarboru na malé kousky, přidejte 125 ml vody, šťávu z jednoho citronu, 180 g cukru a přisypte kardamom. Vše promíchejte a směs přiveďte k varu.
3
Poté snižte teplotu a směs dále vařte 30–40 minut za občasného míchání. Jakmile se směs jahod a rebarbory zredukuje asi na polovinu, použijte lžíci a větší kusy ovoce případně rozmačkejte nebo upravte konzistenci podle své preference.
4
Potom směs odstavte z plotýnky a vmíchejte vanilkovou pastu nebo extrakt. Džem vlijte do připravených sklenic a nechte v nich úplně vychladnout. Až když je džem studený, sklenice uzavřete víčkem a skladujte v lednici. Na letní snídani už nebudete chtít jiný džem.
1
Umyjte si připravené sklenice a víčka a nechte je okapat. Pak sklenice postavte do trouby hrdlem dolů a nastavte teplotu na 100 °C. Jakmile trouba dosáhne této teploty, vypněte ji, ale nechte sklenice uvnitř, dokud nebude džem připraven.
2
Do většího hrnce nakrájejte očištěné jahody a rebarboru na malé kousky, přidejte 125 ml vody, šťávu z jednoho citronu, 180 g cukru a přisypte kardamom. Vše promíchejte a směs přiveďte k varu.
3
Poté snižte teplotu a směs dále vařte 30–40 minut za občasného míchání. Jakmile se směs jahod a rebarbory zredukuje asi na polovinu, použijte lžíci a větší kusy ovoce případně rozmačkejte nebo upravte konzistenci podle své preference.
4
Potom směs odstavte z plotýnky a vmíchejte vanilkovou pastu nebo extrakt. Džem vlijte do připravených sklenic a nechte v nich úplně vychladnout. Až když je džem studený, sklenice uzavřete víčkem a skladujte v lednici. Na letní snídani už nebudete chtít jiný džem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.