Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMalinový koláč s hruškami
Albert logoAlbert logo
  • Malinový koláč s hruškami

Malinový koláč s hruškami

Malinový koláč s hruškami
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr krupicový 100 g
  • Křehké těsto 500 g
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Sůl 1/4 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Maliny 180 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Hruška 6 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 2 plž
  • Cukr krupicový 100 g
  • Křehké těsto 500 g
  • Škrob kukuřičný 3 plž
  • Sůl 1/4 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Maliny 180 g
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Hruška 6 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Cukr moučkový
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.
2
Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20 až 22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.
3
Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny chladit.
4
V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte.
5
Směs přendejte do mísy vyložené těstem, ovoce nahrňte do středu a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.
6
Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.
7
Pečte 35 minut při 180 °C.
1
První křehké těsto rozložte nebo rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše do kruhu o průměru zhruba 30 centimetrů a tloušťce 3 milimetry.
2
Pak jím vyložte kulatou zapékací mísu o průměru 20 až 22 cm. Okraje nechte mírně přesahovat, zbytek odřízněte a formu dejte na 15 minut do ledničky.
3
Druhé těsto rozválejte do o něco menšího kruhu, nejlépe na tácu, který se vejde do lednice, a různě velkými vykrajovátky vykrojte srdíčka od středu k okraji. Dejte na půl hodiny chladit.
4
V míse smíchejte cukr, škrob, sůl a skořici. Přidejte plátky oloupaných hrušek, maliny a šťávu z citronu, dobře promíchejte.
5
Směs přendejte do mísy vyložené těstem, ovoce nahrňte do středu a poklaďte hoblinkami másla. Přesahující těsto potřete vodou, přiklopte plátem těsta s vykrojenými srdíčky a přitiskněte okraje.
6
Žloutek našlehejte se lžící vody, směsí potřete koláč, posypte moučkovým cukrem a na půl hodiny dejte do mrazáku.
7
Pečte 35 minut při 180 °C.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.