Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

drůbky, krk a odřezky z husy
1 lžíce másla
2 mrkve
2 kořenové petržele
½ bulvy celeru
1 cibule
1,5 l vody
3 kuličky černého pepře
3 kuličky nového koření
4 snítky čerstvé petržele
1 lžička soli
1 vejce
80 g hrubé mouky
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy

1. Drůbky, krk a jiné odřezky z husy vložte do pekáče a pečte po dobu 20 minut nasucho v troubě předehřáté na 200 °C. Mezitím si v hrnci orestujte na lžíci másla zeleninu – 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru a cibuli i se slupkou. Poté do hrnce přilijte vodu, přidejte kuličky pepře, nové koření, 2 snítky petržele, opečené drůbky, krk a odřezky vyndané z trouby a sůl. Pozvolna vařte, dokud nebudou vnitřnosti a maso měkké, asi po dobu 90 minut.

2. Vývar sceďte, do čirého vývaru přidejte nadrobno nakrájenou zbylou zeleninu a vařte na mírném ohni. Maso oberte, i s vnitřnostmi nakrájejte a pak vraťte do polévky.

3. Připravte si kapání. V misce prošlehejte vejce s moukou, muškátovým oříškem, zbylou nasekanou petrželí nebo dalšími bylinkami a špetkou soli do řidšího těstíčka a po lžičkách ho zavařte do polévky.

4. Při podávání husí vývar posypte nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty