
Husí kaldoun s bylinkovými knedlíčky
Při svatomartinských hodech nepřijde nic nazmar. Ze zbytku pečené husy připravíte vydatný kaldoun. Jedná se vlastně o klasický vývar z pečených kostí zjemněný smetanou, který lze obohatit o droby, knedlíčky či noky.

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Den Svatého Martina
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 80 g
- Mrkev 7 ks
- Husí skelet
- Cibule 2 ks
- Petržel 5 ks
- Celer 1/2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 5 ks
- Pepř celý 8 ks
- Smetana na vaření 150 ml
- Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
- Mouka hladká 4 plž
- Houska 1,5 ks
- Pepř
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Krupice 250 g
- Sůl
- Vývar husí 250 ml
- Pažitka čerstvá 1/2 svaz.
- Máslo 80 g
- Mrkev 7 ks
- Husí skelet
- Cibule 2 ks
- Petržel 5 ks
- Celer 1/2 ks
- Bobkový list 2 ks
- Nové koření 5 ks
- Pepř celý 8 ks
- Smetana na vaření 150 ml
- Petržel hladkolistá 1,5 hrs.
- Mouka hladká 4 plž
- Houska 1,5 ks
- Pepř
- Muškátový oříšek 1/2 člž


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.