
Grilovaná krkovička v pivní marinádě
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Česnek 4 strouž.
- Černé pivo 300 ml
- Zázvor 1 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Majoránka čerstvá 1 svaz.
- Zakysaná smetana 1 ks
- Máslo 100 g
- Vepřová krkovice na plátky 4 ks
- Sůl
- Pepř
- Česnek 4 strouž.
- Černé pivo 300 ml
- Zázvor 1 plž
- Kmín mletý 1 člž
- Majoránka čerstvá 1 svaz.
- Zakysaná smetana 1 ks
- Máslo 100 g
Příprava
- 1Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte.
- 2Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
- 3Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky.
- 4Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě.
- 5Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
- 1Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte.
- 2Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.
- 3Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky.
- 4Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě.
- 5Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.