×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rychlý a chutný perník

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...

Rychlý a chutný perník

Co budete potřebovat

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
3 lžíce kakaa holandského typu
2 hrnky mléka
2 vejce
½ hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
moučkový cukr nebo poleva z rozpuštěných ledových kaštanů na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut; přesvědčte se, že je hotový: zapíchněte do něj špejli – měla by zůstat čistá. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte zavařeninou a přiložte horní díl. Pocukrujte nebo polijte rozpuštěnými ledovými kaštany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlý a chutný perník

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (465)

Co budete potřebovat

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
3 lžíce kakaa holandského typu
2 hrnky mléka
2 vejce
½ hrnku rozpuštěného másla nebo slunečnicového oleje
moučkový cukr nebo poleva z rozpuštěných ledových kaštanů na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut; přesvědčte se, že je hotový: zapíchněte do něj špejli – měla by zůstat čistá. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte zavařeninou a přiložte horní díl. Pocukrujte nebo polijte rozpuštěnými ledovými kaštany.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou...
Vejce s hořčičnou omáčkou
Vejce s hořčičnou omáčkou
Generálky
Generálky
Generálky
Generálky
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...

Inspirujte se podobnými recepty