×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rychlý a chutný perník

Další recepty a články

Perník s čokoládovou polevou
Perník s čokoládovou...
Perník s čokoládovou polevou
Perník s čokoládovou polevou
Perník
Perník
Perník
Perník
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Brownies s čokoládovou krajkou
Brownies s...
Brownies s čokoládovou krajkou
Brownies s čokoládovou krajkou

Rychlý a chutný perník

Co budete potřebovat

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
3 lžíce kakaa holandského typu
2 hrnky mléka
2 vejce
½ hrnku rozpuštěného másla nebo
slunečnicového oleje
višňová, brusinková nebo rybízová
zavařenina na potření
moučkový cukr nebo poleva
z rozpuštěných ledových kaštanů
na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut; přesvědčte se, že je hotový: zapíchněte do něj špejli – měla by zůstat čistá. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte zavařeninou a přiložte horní díl. Pocukrujte nebo polijte rozpuštěnými ledovými kaštany.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rychlý a chutný perník

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 4 (293)

Co budete potřebovat

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1,5 hrnku krupicového cukru
1 sáček kypřicího prášku do perníku
3 lžíce kakaa holandského typu
2 hrnky mléka
2 vejce
½ hrnku rozpuštěného másla nebo
slunečnicového oleje
višňová, brusinková nebo rybízová
zavařenina na potření
moučkový cukr nebo poleva
z rozpuštěných ledových kaštanů
na ozdobení

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. V misce smíchejte oba druhy mouky, krupicový cukr, kypřicí prášek a kakao. Přidejte mléko, vejce a nakonec máslo nebo olej. Rozmíchejte a těsto nalijte na plech. Perník pečte 20 minut; přesvědčte se, že je hotový: zapíchněte do něj špejli – měla by zůstat čistá. Nechte vychladnout na plechu, pak ho podélně přepulte, spodní část namažte zavařeninou a přiložte horní díl. Pocukrujte nebo polijte rozpuštěnými ledovými kaštany.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Perník s čokoládovou polevou
Perník s čokoládovou polevou
Perník s čokoládovou polevou
Perník s čokoládovou polevou
Perník
Perník
Perník
Perník
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Čokoládové perníčky
Brownies s čokoládovou krajkou
Brownies s čokoládovou krajkou
Brownies s čokoládovou krajkou
Brownies s čokoládovou krajkou

Inspirujte se podobnými recepty