
Vánoční Černý les

Náročné
46-60 minut
4/5
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 10 porcí
- Vejce 6 ks
- Cukr krupicový 220 g
- Čokoláda hořká 550 g
- Mouka hladká 75 g
- Kakao holandské 4 plž
- Likér třešňový 5 plž
- Čokoláda mléčná 50 g
- Mascarpone 250 g
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Vanilkový lusk 1 ks
- Lesní směs ovoce 400 g
- Višně kompotované 200 g
- Cukr moučkový
- Vejce 6 ks
- Cukr krupicový 220 g
- Čokoláda hořká 550 g
- Mouka hladká 75 g
- Kakao holandské 4 plž
- Likér třešňový 5 plž
- Čokoláda mléčná 50 g
- Mascarpone 250 g
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Vanilkový lusk 1 ks
- Lesní směs ovoce 400 g
- Višně kompotované 200 g
- Cukr moučkový
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
- 3Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
- 4Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
- 5Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
- 6Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
- 7Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
- 8Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
- 9Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
- 10200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
- 11Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
- 12Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
- 1Předehřejte troubu na 180 °C.
- 2Dvě kulaté dortové formy o průměru 20 centimetrů vyložte pečicím papírem.
- 3Vejce vyšlehejte do světlé pěny.
- 4Přidejte cukr a šlehejte na krém. Na vařící vodu v kastrůlku posaďte ohnivzdornou misku s 350 g nalámané čokolády a nechte ji rozpustit.
- 5Do vaječné směsi vmíchejte mouku a kakao, přilijte rozpuštěnou čokoládu a promíchejte.
- 6Těsto rozdělte do dortových forem a pečte 20–25 minut.
- 7Upečené korpusy nechte chvíli stát ve formě, pak je vyjměte a nechte je vychladnout na mřížce. Potom je pokapejte třešňovým likérem.
- 8Mascarpone prošlehejte se 150 ml smetany. Přidejte nastrouhanou mléčnou čokoládu a vanilku.
- 9Na korpus na servírovacím talíři naneste větší část mascarponové směsi, višně z kompotu, polovinu čerstvého ovoce, zbytek mascarponové směsi a přiklopte druhým korpusem.
- 10200 g čokolády nasekejte na kousky a rozpusťte nad párou.
- 11Ohřejte smetanu, horkou ji nalijte na čokoládu a nechte 5 minut stát. Promíchejte, přidejte likér a polevou potřete horní korpus.
- 12Ozdobte ovocem a poprašte moučkovým cukrem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.