
Hovězí na červeném víně s těstovinami
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
800g | hovězí kýta, osolená, opepřená |
2 | lžíce hladké mouky |
2 | menší cibule, pokrájené nadrobno |
2 | mrkve, pokrájené na špalíčky |
2 | bobkové listy |
6 | kuliček nového koření |
8 | kuliček pepře |
2 | lžičky tymiánu |
1 | větvička rozmarýnu |
3 | rajčata, oloupaná, bez jádřinců |
100 ml | červeného vína |
200 ml | hovězího vývaru, bujon |
300 g | těstovin Adriana spirály, uvařených |
100 g | parmazánu, nastrouhaného najemno |
Hrst hladkolisté petrželky |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou. Do výpeku vložte cibuli, mrkev, koření v plátýnku, rozmarýn a opékejte do zhnědnutí. Vsypte rajčata, přilijte víno a nechte odpařit. Podlijte vývarem. Přiveďte k varu, vraťte maso. Zakryté pečte 2 hodiny. Po upečení vyjměte koření, maso vidličkou natrhejte na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s těstovinami, posypané sýrem a petrželkou.
Pomohl vám recept?
3hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod