Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
800g hovězí kýta, osolená, opepřená
2 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 mrkve, pokrájené na špalíčky
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
2 lžičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
3 rajčata, oloupaná, bez jádřinců
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru, bujon
300 g těstovin Adriana spirály, uvařených
100 g parmazánu, nastrouhaného najemno
Hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou. Do výpeku vložte cibuli, mrkev, koření v plátýnku, rozmarýn a opékejte do zhnědnutí. Vsypte rajčata, přilijte víno a nechte odpařit. Podlijte vývarem. Přiveďte k varu, vraťte maso. Zakryté pečte 2 hodiny. Po upečení vyjměte koření, maso vidličkou natrhejte na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s těstovinami, posypané sýrem a petrželkou.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty