×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí na červeném víně s těstovinami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Hovězí na červeném víně s těstovinami

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
800g hovězí kýta, osolená, opepřená
2 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 mrkve, pokrájené na špalíčky
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
2 lžičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
3 rajčata, oloupaná, bez jádřinců
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru, bujon
300 g těstovin Adriana spirály, uvařených
100 g parmazánu, nastrouhaného najemno
Hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou. Do výpeku vložte cibuli, mrkev, koření v plátýnku, rozmarýn a opékejte do zhnědnutí. Vsypte rajčata, přilijte víno a nechte odpařit. Podlijte vývarem. Přiveďte k varu, vraťte maso. Zakryté pečte 2 hodiny. Po upečení vyjměte koření, maso vidličkou natrhejte na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s těstovinami, posypané sýrem a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí na červeném víně s těstovinami

Hlavní chod Snadné Česká Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
800g hovězí kýta, osolená, opepřená
2 lžíce hladké mouky
2 menší cibule, pokrájené nadrobno
2 mrkve, pokrájené na špalíčky
2 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
2 lžičky tymiánu
1 větvička rozmarýnu
3 rajčata, oloupaná, bez jádřinců
100 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru, bujon
300 g těstovin Adriana spirály, uvařených
100 g parmazánu, nastrouhaného najemno
Hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C. V hrnci nebo pánvi vhodné do trouby rozpalte olej. Maso zasypejte moukou a opečte ze všech stran. Vyjměte a dejte stranou. Do výpeku vložte cibuli, mrkev, koření v plátýnku, rozmarýn a opékejte do zhnědnutí. Vsypte rajčata, přilijte víno a nechte odpařit. Podlijte vývarem. Přiveďte k varu, vraťte maso. Zakryté pečte 2 hodiny. Po upečení vyjměte koření, maso vidličkou natrhejte na kousky, vraťte zpátky do omáčky a podávejte s těstovinami, posypané sýrem a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat