Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPolentový nákyp s houbami
Albert logoAlbert logo
  • Polentový nákyp s houbami

Polentový nákyp s houbami

Polentový nákyp s houbami
Snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Směs hub 225 g
  • Celer 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Bujón kuřecí 250 ml
  • Polenta 1 hrn.
  • Olej olivový 60 ml
  • Rajče 1 ks
  • Parmazán 3,5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Česnek 1 strouž.
  • Pepř
  • Směs hub 225 g
  • Celer 1 ks
  • Tymián čerstvý 1 plž
  • Bujón kuřecí 250 ml
  • Polenta 1 hrn.
  • Olej olivový 60 ml
  • Rajče 1 ks
  • Parmazán 3,5 plž

Příprava

1
Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte i bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
2
Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.
3
Troubu předehřejte na 180 °C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvrstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.
1
Ve velkém silnostěnném hrnci rozpalte olej. Přidejte cibuli, mrkev a celer, hodně osolte a opepřete a za občasného míchání opékejte asi 5 minut, aby zelenina změkla. Přidejte česnek, minutu opékejte, pak přihoďte i houby a tymiánové lístky. Za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vsypte rajče a zahřívejte další 2 minuty. Postupně po částech přilévejte i bujon a pak vařte 30 minut nebo dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a nechte zchladnout.
2
Ve středně velké míse smíchejte polentu s 2 lžícemi vody. V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte špetku soli a pak do vroucí vody postupně přidávejte zvlhlou polentu. Opět přiveďte k varu a polentu uvařte podle návodu na obalu. Sejměte z ohně, vmíchejte olej a polentu rovněž podle chuti osolte a opepřete.
3
Troubu předehřejte na 180 °C, polovinu polenty dejte na dno zapékací mísy, navrch rozvrstvěte houbovou směs a překryjte zbylou polentou. Posypte parmazánem a dejte na 40 minut zapéct do trouby.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.