×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbová omáčka

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s...
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Houbová omáčka

Co budete potřebovat

500 g hovězí plece
4 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
250 g čerstvých hub, různé druhy, nakrájené na plátky
1 lžička drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka tymiánu na ozdobu

Jak na to?

Maso opláchněte studenou vodou. Blánu, kterou je plec obalená, neodstraňujte, protože maso při vaření drží pohromadě. Maso v hrnci zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Hovězí táhněte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nepíchejte do něj vidličkou.
Na plotně rozpalte hlubokou pánev se dvěma lžícemi másla, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte houby a zprudka je osmahněte. Vsypte kmín, špetku soli, pepře a restujte asi 10 minut. Pak přilijte smetanu, stáhněte plamen, přiklopte rendlík poklicí a nechte omáčku probublávat. Pokud příliš houstne, přilijte trochu vývaru z masa. Pokud je řídká, zahustěte ji jíškou. Až se vám bude hustota omáčky líbit, ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou. Ozdobte tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Česká Omáčky Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

500 g hovězí plece
4 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
250 g čerstvých hub, různé druhy, nakrájené na plátky
1 lžička drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka tymiánu na ozdobu

Jak na to?

Maso opláchněte studenou vodou. Blánu, kterou je plec obalená, neodstraňujte, protože maso při vaření drží pohromadě. Maso v hrnci zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Hovězí táhněte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nepíchejte do něj vidličkou.
Na plotně rozpalte hlubokou pánev se dvěma lžícemi másla, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte houby a zprudka je osmahněte. Vsypte kmín, špetku soli, pepře a restujte asi 10 minut. Pak přilijte smetanu, stáhněte plamen, přiklopte rendlík poklicí a nechte omáčku probublávat. Pokud příliš houstne, přilijte trochu vývaru z masa. Pokud je řídká, zahustěte ji jíškou. Až se vám bude hustota omáčky líbit, ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou. Ozdobte tymiánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Zapečené brambory s klobásou a...
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Koprová omáčka s masem
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská omáčka
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...
Rajská s vařeným hovězím...

Inspirujte se podobnými recepty