×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smetanová houbová omáčka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Smetanová houbová omáčka

Co budete potřebovat

500 g hovězí plece
4 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
250 g čerstvých hub, různé druhy, nakrájené na plátky
1 lžička drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka tymiánu na ozdobu

Jak na to?

Maso opláchněte studenou vodou. Blánu, kterou je plec obalená, neodstraňujte, protože maso při vaření drží pohromadě. Maso v hrnci zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Hovězí táhněte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nepíchejte do něj vidličkou.
Na plotně rozpalte hlubokou pánev se dvěma lžícemi másla, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte houby a zprudka je osmahněte. Vsypte kmín, špetku soli, pepře a restujte asi 10 minut. Pak přilijte smetanu, stáhněte plamen, přiklopte rendlík poklicí a nechte omáčku probublávat. Pokud příliš houstne, přilijte trochu vývaru z masa. Pokud je řídká, zahustěte ji jíškou. Až se vám bude hustota omáčky líbit, ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou. Ozdobte tymiánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanová houbová omáčka

Hlavní chod Velmi snadné Česká Omáčky Tymián Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

500 g hovězí plece
4 lžíce másla
1 větší cibule, nakrájená nadrobno
250 g čerstvých hub, různé druhy, nakrájené na plátky
1 lžička drceného kmínu
250 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
1 snítka tymiánu na ozdobu

Jak na to?

Maso opláchněte studenou vodou. Blánu, kterou je plec obalená, neodstraňujte, protože maso při vaření drží pohromadě. Maso v hrnci zalijte studenou vodou, aby bylo celé ponořené. Vodu trochu osolte a přiveďte k varu. Hovězí táhněte na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nepíchejte do něj vidličkou.
Na plotně rozpalte hlubokou pánev se dvěma lžícemi másla, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte houby a zprudka je osmahněte. Vsypte kmín, špetku soli, pepře a restujte asi 10 minut. Pak přilijte smetanu, stáhněte plamen, přiklopte rendlík poklicí a nechte omáčku probublávat. Pokud příliš houstne, přilijte trochu vývaru z masa. Pokud je řídká, zahustěte ji jíškou. Až se vám bude hustota omáčky líbit, ochutnejte, případně dosolte a dopepřete. Uvařené maso nakrájejte na plátky a podávejte s rýží nebo s jinou vaší oblíbenou přílohou. Ozdobte tymiánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty