Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 lžíce másla
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Postup přípravy

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.

Pomohl vám recept?
753hodnocení4

Další videorecepty