×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Houbová omáčka

Další recepty a články

Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s...
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...

Houbová omáčka

Máte plný košík hub a chcete vyzkoušet něco úplně nového? A jak je správně houby usušit? Podívejte se na náš článek Houby v kuchyni, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová omáčka

Snadné Česká Houby Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (136)

Máte plný košík hub a chcete vyzkoušet něco úplně nového? A jak je správně houby usušit? Podívejte se na náš článek Houby v kuchyni, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Houbový tarte Tatin
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Vaječná omeleta s hříbky
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbový kuba
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...
Houbová polévka s česnekovým...

Inspirujte se podobnými recepty