×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbová omáčka

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka s pečeným...
Houbová omáčka s...
Houbová omáčka s pečeným...
Houbová omáčka s pečeným...
Houbové ravioly s česnekovou...
Houbové ravioly s...
Houbové ravioly s česnekovou...
Houbové ravioly s česnekovou...
Hříbkové noky s hustou...
Hříbkové noky s...
Hříbkové noky s hustou...
Hříbkové noky s hustou...

Houbová omáčka

Máte plný košík hub a chcete vyzkoušet něco úplně nového? A jak je správně houby usušit? Podívejte se na náš článek Houby v kuchyni, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová omáčka

Snadné Česká Houby Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (148)

Máte plný košík hub a chcete vyzkoušet něco úplně nového? A jak je správně houby usušit? Podívejte se na náš článek Houby v kuchyni, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

4 lžíce másla
1 vetší cibule
250 g čerstvých hub, ideálně hřibů všech velikostí a tvarů
sůl, kmín, pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
houskový knedlík k podávání

Jak na to?

1. Dvě lžíce másla rozpusťte v širším kastrolu, pak na něm nechte zesklovatět cibuli nakrájenou najemno.

2. Přidejte dobře očištěné, omyté, osušené a na plátky nakrájené houby a zprudka je osmahnete. Promíchejte, dost osolte a posypejte půllžičkou drceného kmínu. Po deseti minutách opékání přilijte smetanu, přiveďte k varu, nechte mírně probublávat a podle potřeby zahustěte středně tmavou jíškou připravenou ze zbylého másla a hladké mouky.

3. Omáčku dotáhněte pepřem a podávejte s houskovým knedlíkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka
Houbová omáčka s pečeným...
Houbová omáčka s pečeným...
Houbová omáčka s pečeným...
Houbová omáčka s pečeným...
Houbové ravioly s česnekovou...
Houbové ravioly s česnekovou...
Houbové ravioly s česnekovou...
Houbové ravioly s česnekovou...
Hříbkové noky s hustou...
Hříbkové noky s hustou...
Hříbkové noky s hustou...
Hříbkové noky s hustou...

Inspirujte se podobnými recepty