Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDýňový koláč s kandovaným zázvorem
Albert logoAlbert logo
  • Dýňový koláč s kandovaným zázvorem

Dýňový koláč s kandovaným zázvorem

Dýňový koláč s kandovaným zázvorem
Velmi snadné
46-60 minut
4/5
Vegetariánské
Dezert

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Karamelové sušenky 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Javorový sirup 4 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Hřebíček mletý 1/4 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Zázvor kandovnaý 2 plž
  • Šlehačka ve spreji
  • Ořechy celé mix 100 g
  • Máslo 110 g
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Karamelové sušenky 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Zakysaná smetana 2 plž
  • Javorový sirup 4 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Muškátový oříšek 1/4 člž
  • Hřebíček mletý 1/4 člž
  • Skořice mletá 1/4 člž
  • Zázvor kandovnaý 2 plž
  • Šlehačka ve spreji
  • Ořechy celé mix 100 g
  • Máslo 110 g

Příprava

1
Dýni překrojte na polovinu a vydlabejte semínka. Oloupejte slupku a nakrájejte na kostky. Do většího hrnce dejte na dno cca 3 cm vody a umístěte cedník tak, aby se nedotýkal vody. Vložte do něj nakrájenou dýni, přiklopte pokličkou a nechte vařit v páře do změknutí, zhruba 15 minut. Poté rozmixujte dohladka a nechte vychladnout.
2
Sušenky rozsekejte v mixéru úplně najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a propracujte na těsto. Použijte koláčovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou hmotu rovnoměrně natlačte na dno i do stran.
3
Dýňové pyré vyšlehejte s vejci, zakysanou smetanou, javorovým sirupem a citronem. Vmíchejte také koření a nakrájený kandovaný zázvor. Nalijte na připravený korpus a uhlaďte.
4
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35–40 minut, až se dýňový krém zpevní po okrajích. Uprostřed může být ještě trochu vláčný. Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
5
Před podáváním ozdobte nasekanými ořechy a šlehačkou.
1
Dýni překrojte na polovinu a vydlabejte semínka. Oloupejte slupku a nakrájejte na kostky. Do většího hrnce dejte na dno cca 3 cm vody a umístěte cedník tak, aby se nedotýkal vody. Vložte do něj nakrájenou dýni, přiklopte pokličkou a nechte vařit v páře do změknutí, zhruba 15 minut. Poté rozmixujte dohladka a nechte vychladnout.
2
Sušenky rozsekejte v mixéru úplně najemno, smíchejte s rozpuštěným máslem a propracujte na těsto. Použijte koláčovou formu o průměru 20 cm a sušenkovou hmotu rovnoměrně natlačte na dno i do stran.
3
Dýňové pyré vyšlehejte s vejci, zakysanou smetanou, javorovým sirupem a citronem. Vmíchejte také koření a nakrájený kandovaný zázvor. Nalijte na připravený korpus a uhlaďte.
4
Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35–40 minut, až se dýňový krém zpevní po okrajích. Uprostřed může být ještě trochu vláčný. Vyjměte z trouby a nechte úplně vychladnout.
5
Před podáváním ozdobte nasekanými ořechy a šlehačkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.