
Zeleninový quiche

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Mouka hladká 200 g
- Máslo 100 g
- Voda 1 plž
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Gouda bloček 200 g
- Pepř
- Česnek 1 strouž.
- Olej olivový 1 plž
- Zeleninový mix - květák, mrkev, brokolice Albertova tržnice 400 g
- Mouka hladká 200 g
- Máslo 100 g
- Voda 1 plž
- Vejce 4 ks
- Sůl
- Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
- Muškátový oříšek 1/2 člž
- Gouda bloček 200 g
- Pepř
- Česnek 1 strouž.
- Olej olivový 1 plž
- Zeleninový mix - květák, mrkev, brokolice Albertova tržnice 400 g
Příprava
- 1Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 3V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- 4Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.
- 1Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
- 2Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 3V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
- 4Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.