1
Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
4
Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.
1
Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
4
Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.