Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZeleninový quiche
Albert logoAlbert logo
  • Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Mouka hladká 200 g
  • Máslo 100 g
  • Voda 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Gouda bloček 200 g
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zeleninový mix - květák, mrkev, brokolice Albertova tržnice 400 g
  • Mouka hladká 200 g
  • Máslo 100 g
  • Voda 1 plž
  • Vejce 4 ks
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 ml
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Gouda bloček 200 g
  • Pepř
  • Česnek 1 strouž.
  • Olej olivový 1 plž
  • Zeleninový mix - květák, mrkev, brokolice Albertova tržnice 400 g

Příprava

1
Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
4
Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.
1
Do kuchyňského robotu nasypte 200 g hladké mouky, přidejte 100 g studeného másla nakrájeného na kostičky, 1 vejce, špetku soli a lžíci studené vody. Vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Těsto vyndejte, nechte 15 minut povolit, vyválejte na tenký plát a rozložte do koláčové formy. Dno těsta propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír, zasypte fazolemi nebo rýží a dejte na 10 minut předpéct do trouby předehřáté na 180 °C. Poté odstraňte papír a zátěž a pečte dalších 5 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a krátce orestujte oloupaný a nasekaný stroužek česneku. Přidejte 400 g zeleninového mixu (květák, mrkev a brokolice), osolte a opepřete dle chuti a restujte asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
3
V míse vyšlehejte 3 vejce, přidejte 200 ml smetany ke šlehání, ½ lžičky muškátového oříšku, 200 g nastrouhaného sýra gouda, špetku soli a špetku pepře. Dobře promíchejte, aby vznikla hladká směs.
4
Do předpečeného těsta vložte orestovanou zeleninu a rovnoměrně ji zalijte vaječnou směsí. Quiche vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25–30 minut, dokud náplň neztuhne. Pokud začne povrch příliš hnědnout, zakryjte jej alobalem. Po upečení nechte quiche 5–10 minut odpočinout, aby se lépe krájel. Podávejte ho teplý či vychladlý, skvělý je jako oběd nebo lehká večeře.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 2 dny

Od 12.03.2025 do 18.03.2025

Platný ještě 9 dní

Od 12.03.2025 do 25.03.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.