ReceptyČokoládovo-ořechový dort
Albert logo
  • Čokoládovo-ořechový dort

Čokoládovo-ořechový dort

Čokoládovo-ořechový dort
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 245 g
  • Likér ořechový 2 plž
  • Cukr krupicový 225 g
  • Mouka hladká 345 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vejce 4 ks
  • Kakao holandské 90 g
  • Ořechy lískové 150 ks
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Zakysaná smetana 1 plž
  • Máslo 245 g
  • Likér ořechový 2 plž
  • Cukr krupicový 225 g
  • Mouka hladká 345 g
  • Kypřící prášek 1 člž
  • Vejce 4 ks
  • Kakao holandské 90 g
  • Ořechy lískové 150 ks
  • Čokoláda hořká 170 g
  • Smetana na vaření 200 ml
  • Zakysaná smetana 1 plž

Příprava

  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Kulatou formu s vroubkovanými okraji o průměru 24 cm a výšce asi 3 cm vyložte pečicím papírem. Na čokoládové těsto dejte do robotu mouku, kakao, cukr a máslo a umixujte do směsi podobající se jemnější strouhance. Pak přidejte zakysanou smetanu, vejce a zchladlou rozpuštěnou čokoládu a umíchejte do těsta. Pokud bude příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak z těsta vytvarujte placku, zabalte ji do fólie a dejte na 30 minut chladit.
  2. 2
    Těsto rozválejte do tloušťky 5 mm a vyložte jím formu, přesahující těsto odřízněte. Dno dortu propíchejte vidličkou, přiklopte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 10–15 minut dozlatova, aby bylo těsto zcela suché.
  3. 3
    Mezitím v míse smíchejte rozpuštěné máslo, likér a krupicový cukr. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a směs přidejte k máslové. Poté do ní vmíchejte rovněž vejce, ořechy a nasekanou čokoládu.
  4. 4
    Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Ořechovo-čokoládovou směs dejte na upečený základ, vršek uhlaďte a pečte 20 minut. Hotové posypte čokoládovými hoblinkami a servírujte s horkou smetanou.
  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Kulatou formu s vroubkovanými okraji o průměru 24 cm a výšce asi 3 cm vyložte pečicím papírem. Na čokoládové těsto dejte do robotu mouku, kakao, cukr a máslo a umixujte do směsi podobající se jemnější strouhance. Pak přidejte zakysanou smetanu, vejce a zchladlou rozpuštěnou čokoládu a umíchejte do těsta. Pokud bude příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak z těsta vytvarujte placku, zabalte ji do fólie a dejte na 30 minut chladit.
  2. 2
    Těsto rozválejte do tloušťky 5 mm a vyložte jím formu, přesahující těsto odřízněte. Dno dortu propíchejte vidličkou, přiklopte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 10–15 minut dozlatova, aby bylo těsto zcela suché.
  3. 3
    Mezitím v míse smíchejte rozpuštěné máslo, likér a krupicový cukr. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a směs přidejte k máslové. Poté do ní vmíchejte rovněž vejce, ořechy a nasekanou čokoládu.
  4. 4
    Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Ořechovo-čokoládovou směs dejte na upečený základ, vršek uhlaďte a pečte 20 minut. Hotové posypte čokoládovými hoblinkami a servírujte s horkou smetanou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.