Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Dýňové těstoviny à la carbonara

Další recepty a články

Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Špagety se špenátem,...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s...
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...

Dýňové těstoviny à la carbonara

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 šalotka
2 stroužky česneku
¾ dýně Hokkaidó
sůl, pepř
150 ml vody
1 kuřecí bujón
100 g anglické slaniny – plátky
2 lžičky sušené šalvěje
1 balení celozrnných špaget NP Bio
100 g parmazánu

Jak na to?

1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.

3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.

4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.

5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňové těstoviny à la carbonara

Hlavní chod Velmi snadné Těstoviny Magazín 1/2021 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 šalotka
2 stroužky česneku
¾ dýně Hokkaidó
sůl, pepř
150 ml vody
1 kuřecí bujón
100 g anglické slaniny – plátky
2 lžičky sušené šalvěje
1 balení celozrnných špaget NP Bio
100 g parmazánu

Jak na to?

1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.

3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.

4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.

5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety carbonara jednoduše a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Špagety se špenátem, rajčaty a...
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...
Těstoviny s brokolicí a...

Inspirujte se podobnými recepty