Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lžíce olivového oleje NP Bio
1 šalotka
2 stroužky česneku
¾ dýně Hokkaidó
sůl, pepř
150 ml vody
1 kuřecí bujón
100 g anglické slaniny – plátky
2 lžičky sušené šalvěje
1 balení celozrnných špaget NP Bio
100 g parmazánu

Postup přípravy

1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.

3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.

4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.

5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty