
Dýňové těstoviny à la carbonara
Postup přípravy
1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.
3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.
4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.
5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.
Pomohl vám recept?
7hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod