Dýňové těstoviny à la carbonara
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.
3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.
4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.
5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Dýňové těstoviny à la carbonara
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední stupeň. Vsypte očištěnou, nadrobno nakrájenou šalotku, rozmělněný česnek a na malé kousky pokrájenou dýni. Osolte, opepřete a restujte 5 minut. Podlijte vodou, vložte bujón a 10 minut duste. Poté směs rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2. Mezitím ve vedlejší pánvičce opečte kostičky slaniny se šalvějí asi 3 minuty dokřupava. Přendejte na ubrousek a nechte okapat.
3. Ve velkém hrnci uvařte špagety al dente dle návodu na obalu. Před scezením odeberte 200 ml vody.
4. Špagety vsypte do hluboké pánve k dýňovému pyré. Přilijte 100 ml špagetové vody, vsypte 50 g strouhaného parmazánu, promíchejte a případně omáčku dle potřeby ještě zřeďte.
5. Podávejte posypané opečenou slaninou a zbylým parmazánem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio