
Vepřová krkovice s česnekem

Snadné
46-60 minut
4/5
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřová krkovice v celku 750 g
- Česnek 16 strouž.
- Pepř
- Kmín mletý
- Olej olivový
- Sůl
- Vepřová krkovice v celku 750 g
- Česnek 16 strouž.
- Pepř
- Kmín mletý
- Olej olivový
- Sůl
Příprava
- 1Krkovici prošpikujte pomocí tenkého ostrého nože 8 stroužky česneku. Maso osolte, opepřete a posypte kmínem. Na pracovní desku rozprostřete alobal, položte na něj maso, pokapejte ho olejem obsypejte 8 stroužky česneku. Maso do alobalu zabalte, raději utvořte dvě vrstvy, aby z balíčku nic neuniklo. Položte na rozpálený gril a maso zakryjte pekáčkem nebo poklicí. Grilujte 40 minut, během kterých ho několikrát otočte.
- 2Pečené maso vyndejte z grilu a nechte dalších 10 minut odpočívat v alobalu. Teprve pak rozbalte a podávejte.
- 1Krkovici prošpikujte pomocí tenkého ostrého nože 8 stroužky česneku. Maso osolte, opepřete a posypte kmínem. Na pracovní desku rozprostřete alobal, položte na něj maso, pokapejte ho olejem obsypejte 8 stroužky česneku. Maso do alobalu zabalte, raději utvořte dvě vrstvy, aby z balíčku nic neuniklo. Položte na rozpálený gril a maso zakryjte pekáčkem nebo poklicí. Grilujte 40 minut, během kterých ho několikrát otočte.
- 2Pečené maso vyndejte z grilu a nechte dalších 10 minut odpočívat v alobalu. Teprve pak rozbalte a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.