Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí těstoviny tagliatelle

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Domácí těstoviny tagliatelle

Co budete potřebovat

700 g hladké mouky
5 vajec
sůl
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1.Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.

2.Přidejte špetku soli a vlijte olej.

3.Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.

4.Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.

5. Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.

6. Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí těstoviny tagliatelle

Hlavní chod Snadné Italská Těstoviny Vegetariánské Bez laktózy Videorecept Magazín 5/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

700 g hladké mouky
5 vajec
sůl
1 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1.Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.

2.Přidejte špetku soli a vlijte olej.

3.Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.

4.Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.

5. Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.

6. Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty