
Domácí těstoviny tagliatelle
Postup přípravy
1.Půl kila mouky vsypte na vál a uprostřed udělejte důlek. Vejce vyklepněte do středně velké nádoby a vlijte do připraveného důlku.
2.Přidejte špetku soli a vlijte olej.
3.Rukama pomalu zpracovávejte hladké pružné těsto. Zabalte do fólie a vložte na 30 minut do lednice.
4.Na pomoučeném vále vyválejte z těsta co nejtenčí plát. Pokud vlastníte strojek na těstoviny, použijte jej.
5. Těsto neustále zasypávejte moukou, aby se nelepilo. Když je vyválené, 10 cm od okraje je přehněte směrem do středu, opět přehněte a takto pokračujte, až je celé poskládáte. Těsto rozkrájejte na přibližně 7 mm široké proužky.
6. Po nakrájení je ihned rozbalte, opět zasypte moukou a po 6 až 10 kusech smotejte do kruhu. Nechte 24 hodin proschnout. Uchovávejte ve skleněné nádobě.