
Domácí majonéza koprová
Postup přípravy
1. Vejce opatrně rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do vysoké užší nádoby vhodné ke šlehání tyčovým mixérem.
2. Přidejte 2 lžičky hořčice.
3. Dochuťte šťávou z citronu, solí a pepřem.
4. Opatrně k surovinám přilijte olej.
5. Tyčovým mixérem jemně staticky mixujte 1–2 minuty, než se veškerý olej zapracuje a vznikne majonéza.
6. Hotovou majonézu spotřebujte do 3 dnů. Skladujte v uzavíratelné nádobě v lednici.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod