Čočkové ragú
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
2 | cibule AQ |
3 | mrkve |
3 | řapíky celeru |
3 | stroužky česneku |
500 g | červené čočky |
2 x | 400g plechovka rajčat AQ |
2 | lžíce rajčatového pyré |
2 | lžíce sušeného oregana a tymiánu |
3 | bobkové listy |
1 l | zeleninového vývaru AQ |
500 g | špaget AQ |
sůl | |
parmazán |
Postup přípravy
Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte. Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí na obale, posypané parmazánem.
Tip - Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete, že neobsahuje žádné maso.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY