×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočkové ragú

Další recepty a články

Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Čočkové ragú

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
2 cibule AQ
3 mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
500 g červené čočky
2 x 400g plechovka rajčat AQ
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce sušeného oregana a tymiánu
3 bobkové listy
1 l zeleninového vývaru AQ
500 g špaget AQ
sůl
parmazán

Jak na to?

Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte. Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí na obale, posypané parmazánem.
Tip - Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete, že neobsahuje žádné maso.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočkové ragú

Hlavní chod Snadné Česká Vegetariánské Magazín 1/2014
Průměrné hodnocení 4 (46)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
2 cibule AQ
3 mrkve
3 řapíky celeru
3 stroužky česneku
500 g červené čočky
2 x 400g plechovka rajčat AQ
2 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce sušeného oregana a tymiánu
3 bobkové listy
1 l zeleninového vývaru AQ
500 g špaget AQ
sůl
parmazán

Jak na to?

Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15–20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40–50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte. Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí na obale, posypané parmazánem.
Tip - Ragú je tak vynikající, že si ani nevšimnete, že neobsahuje žádné maso.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Brokolicové karbanátky z...
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny
Nákyp z kořenové zeleniny

Inspirujte se podobnými recepty