
Kuřecí steak z mletého masa, volské oko a batátové hranolky

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Vejce 5 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mleté maso kuřecí 500 g
- Petrželka čerstvá
- Kmín mletý 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Strouhanka 1 plž
- Rozmarýn sušený 1 člž
- Pepř
- Batáty 2 ks
- Sůl 1 člž
- Olej olivový 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 plž
- Koření česnekové 1/2 člž
- Vejce 5 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mleté maso kuřecí 500 g
- Petrželka čerstvá
- Kmín mletý 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Strouhanka 1 plž
- Rozmarýn sušený 1 člž
- Pepř
- Batáty 2 ks
- Sůl 1 člž
- Olej olivový 2 plž
- Škrob kukuřičný 2 plž
- Koření česnekové 1/2 člž
Příprava
- 1Mleté kuřecí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, česnekem a nasekanou petrželovou natí. Přidejte jedno vejce, strouhanku, papriku, kmín a dochuťte solí a kořením.
- 2Na grilovací pánvi rozehřejte olej a mokrýma rukama připravte masové koule do vámi požadované velikosti. Pomocí vidličky vytvarujte steaky a následně je z obou stran ogrilujte dozlatova.
- 3Sladké brambory očistěte a nakrájejte je na přibližně stejné, tenčí hranolky. Hranolky přemístěte do velké mísy se studenou vodou a nechte je namočené po dobu alespoň 30 minut. Poté je sceďte, důkladně osušte pomocí kuchyňské utěrky a přemístěte do suché misky, ve které je promíchejte s olivovým olejem.
- 4Promíchejte kukuřičný škrob s kořením a rovnoměrně v něm brambory obalte.
- 5Hranolky poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly, a pečte 20 minut při 220 °C.
- 6Následně hranolky vyjměte, otočte je na druhou stranu a pečte dalších 10 minut dokřupava.
- 7Na pánev rozklepněte vajíčka (podle počtu steaků) a připravte z nich volská oka.
- 8Volská oka položte na steaky z mletého masa a podávejte společně s batáty.
- 1Mleté kuřecí maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, česnekem a nasekanou petrželovou natí. Přidejte jedno vejce, strouhanku, papriku, kmín a dochuťte solí a kořením.
- 2Na grilovací pánvi rozehřejte olej a mokrýma rukama připravte masové koule do vámi požadované velikosti. Pomocí vidličky vytvarujte steaky a následně je z obou stran ogrilujte dozlatova.
- 3Sladké brambory očistěte a nakrájejte je na přibližně stejné, tenčí hranolky. Hranolky přemístěte do velké mísy se studenou vodou a nechte je namočené po dobu alespoň 30 minut. Poté je sceďte, důkladně osušte pomocí kuchyňské utěrky a přemístěte do suché misky, ve které je promíchejte s olivovým olejem.
- 4Promíchejte kukuřičný škrob s kořením a rovnoměrně v něm brambory obalte.
- 5Hranolky poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly, a pečte 20 minut při 220 °C.
- 6Následně hranolky vyjměte, otočte je na druhou stranu a pečte dalších 10 minut dokřupava.
- 7Na pánev rozklepněte vajíčka (podle počtu steaků) a připravte z nich volská oka.
- 8Volská oka položte na steaky z mletého masa a podávejte společně s batáty.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.