Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí steak z mletého masa, volské oko a batátové hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí steak z mletého masa, volské oko a batátové hranolky

Kuřecí steak z mletého masa, volské oko a batátové hranolky

Kuřecí steak z mletého masa, volské oko a batátové hranolky
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Vejce 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso kuřecí 500 g
  • Petrželka čerstvá
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Strouhanka 1 plž
  • Rozmarýn sušený 1 člž
  • Pepř
  • Batáty 2 ks
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Koření česnekové 1/2 člž
  • Vejce 5 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mleté maso kuřecí 500 g
  • Petrželka čerstvá
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Strouhanka 1 plž
  • Rozmarýn sušený 1 člž
  • Pepř
  • Batáty 2 ks
  • Sůl 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Koření česnekové 1/2 člž

Příprava

1
Mleté kuřecí ​​maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, česnekem a nasekanou petrželovou natí. Přidejte jedno vejce, strouhanku, papriku, kmín a dochuťte solí a kořením. 
2
Na grilovací pánvi rozehřejte olej a mokrýma rukama připravte masové koule do vámi požadované velikosti. Pomocí vidličky vytvarujte steaky a následně je z obou stran ogrilujte dozlatova. 
3
Sladké brambory očistěte a nakrájejte je na přibližně stejné, tenčí hranolky. Hranolky přemístěte do velké mísy se studenou vodou a nechte je namočené po dobu alespoň 30 minut. Poté je sceďte, důkladně osušte pomocí kuchyňské utěrky a přemístěte do suché misky, ve které je promíchejte s olivovým olejem. 
4
Promíchejte kukuřičný škrob s kořením a rovnoměrně v něm brambory obalte. 
5
Hranolky poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly, a pečte 20 minut při 220 °C.
6
Následně hranolky vyjměte, otočte je na druhou stranu a pečte dalších 10 minut dokřupava.
7
Na pánev rozklepněte vajíčka (podle počtu steaků) a připravte z nich volská oka.
8
Volská oka položte na steaky z mletého masa a podávejte společně s batáty.
1
Mleté kuřecí ​​maso smíchejte s najemno nakrájenou cibulí, česnekem a nasekanou petrželovou natí. Přidejte jedno vejce, strouhanku, papriku, kmín a dochuťte solí a kořením. 
2
Na grilovací pánvi rozehřejte olej a mokrýma rukama připravte masové koule do vámi požadované velikosti. Pomocí vidličky vytvarujte steaky a následně je z obou stran ogrilujte dozlatova. 
3
Sladké brambory očistěte a nakrájejte je na přibližně stejné, tenčí hranolky. Hranolky přemístěte do velké mísy se studenou vodou a nechte je namočené po dobu alespoň 30 minut. Poté je sceďte, důkladně osušte pomocí kuchyňské utěrky a přemístěte do suché misky, ve které je promíchejte s olivovým olejem. 
4
Promíchejte kukuřičný škrob s kořením a rovnoměrně v něm brambory obalte. 
5
Hranolky poté naskládejte na plech vyložený pečicím papírem tak, aby se nepřekrývaly, a pečte 20 minut při 220 °C.
6
Následně hranolky vyjměte, otočte je na druhou stranu a pečte dalších 10 minut dokřupava.
7
Na pánev rozklepněte vajíčka (podle počtu steaků) a připravte z nich volská oka.
8
Volská oka položte na steaky z mletého masa a podávejte společně s batáty.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 13 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 6 dní

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.