
Bio zeleninový tatarák z červené čočky

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Orientální
Vegetariánské
Recepty na každý den
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Čočka červená BIO 200 g
- Olej olivový BIO 1 plž
- Cibule BIO 1 ks
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Paprika červená BIO 1 ks
- Kečup BIO 1 plž
- Kari mleté 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Bujón zeleninový BIO 1 ks
- Česnek BIO 2 strouž.
- Pepř
- Petrželka čerstvá 3 snít.
- Chléb BIO 4 ks
- Čočka červená BIO 200 g
- Olej olivový BIO 1 plž
- Cibule BIO 1 ks
- Rajčata cherry BIO 100 g
- Paprika červená BIO 1 ks
- Kečup BIO 1 plž
- Kari mleté 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1/2 člž
- Bujón zeleninový BIO 1 ks
- Česnek BIO 2 strouž.
- Pepř
- Petrželka čerstvá 3 snít.
- Chléb BIO 4 ks
Příprava
- 1Důkladně propláchněte 200 g červené čočky studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakrájejte na malé kostičky 100 g očištěných rajčat a papriky. Přidejte do pánve k cibuli.
- 2Dohromady orestujte, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky mleté papriky, lžíci kečupu a okapanou čočku. Opět společně orestujte. Vlijte 350 ml vody, přidejte bujón a špetku pepře. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut do změknutí čočky. Neměla by být rozvařená, ale takzvaně na skus.
- 3Přidejte nasekanou snítku petrželky a oloupaný a prolisovaný stroužek česneku.
- 4Opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači 4 plátky chleba, potřete je stroužkem česneku a podávejte s čočkovým tatarákem. Navrch dozdobte 2 nasekanými snítkami petrželky. A vegetariánský tatarák se může podávat.
- 1Důkladně propláchněte 200 g červené čočky studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakrájejte na malé kostičky 100 g očištěných rajčat a papriky. Přidejte do pánve k cibuli.
- 2Dohromady orestujte, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky mleté papriky, lžíci kečupu a okapanou čočku. Opět společně orestujte. Vlijte 350 ml vody, přidejte bujón a špetku pepře. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut do změknutí čočky. Neměla by být rozvařená, ale takzvaně na skus.
- 3Přidejte nasekanou snítku petrželky a oloupaný a prolisovaný stroužek česneku.
- 4Opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači 4 plátky chleba, potřete je stroužkem česneku a podávejte s čočkovým tatarákem. Navrch dozdobte 2 nasekanými snítkami petrželky. A vegetariánský tatarák se může podávat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.