Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBio zeleninový tatarák z červené čočky
Albert logoAlbert logo
  • Bio zeleninový tatarák z červené čočky
Bio zeleninový tatarák z červené čočky

Bio zeleninový tatarák z červené čočky

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Orientální
Vegetariánské
Recepty na každý den
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Čočka červená BIO 200 g
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Cibule BIO 1 ks
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Kečup BIO 1 plž
  • Kari mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 3 snít.
  • Chléb BIO 4 ks
  • Čočka červená BIO 200 g
  • Olej olivový BIO 1 plž
  • Cibule BIO 1 ks
  • Rajčata cherry BIO 100 g
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Kečup BIO 1 plž
  • Kari mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Bujón zeleninový BIO 1 ks
  • Česnek BIO 2 strouž.
  • Pepř
  • Petrželka čerstvá 3 snít.
  • Chléb BIO 4 ks

Příprava

1
Důkladně propláchněte 200 g červené čočky studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakrájejte na malé kostičky 100 g očištěných rajčat a papriky. Přidejte do pánve k cibuli.
2
Dohromady orestujte, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky mleté papriky, lžíci kečupu a okapanou čočku. Opět společně orestujte. Vlijte 350 ml vody, přidejte bujón a špetku pepře. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut do změknutí čočky. Neměla by být rozvařená, ale takzvaně na skus.
3
Přidejte nasekanou snítku petrželky a oloupaný a prolisovaný stroužek česneku.
4
Opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači 4 plátky chleba, potřete je stroužkem česneku a podávejte s čočkovým tatarákem. Navrch dozdobte 2 nasekanými snítkami petrželky. A vegetariánský tatarák se může podávat.
1
Důkladně propláchněte 200 g červené čočky studenou vodou a nechte okapat. V pánvi rozpalte lžíci olivového oleje a orestujte na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Nakrájejte na malé kostičky 100 g očištěných rajčat a papriky. Přidejte do pánve k cibuli.
2
Dohromady orestujte, přidejte ½ lžičky kari, ½ lžičky mleté papriky, lžíci kečupu a okapanou čočku. Opět společně orestujte. Vlijte 350 ml vody, přidejte bujón a špetku pepře. Přiveďte k varu a vařte přibližně 15 minut do změknutí čočky. Neměla by být rozvařená, ale takzvaně na skus.
3
Přidejte nasekanou snítku petrželky a oloupaný a prolisovaný stroužek česneku.
4
Opečte nasucho na pánvi nebo v toustovači 4 plátky chleba, potřete je stroužkem česneku a podávejte s čočkovým tatarákem. Navrch dozdobte 2 nasekanými snítkami petrželky. A vegetariánský tatarák se může podávat.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.