×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková polévka se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty

Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Perník
Perník
Perník
Perník

Čočková polévka se zeleninou

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce olivového oleje
1-1/2 hrnku čočky
1-1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
housky

Jak na to?

1. Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

2. V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

3. Zvyku přebírat čočku se asi nezbavím. Kamínek mezi ní sice najdu jen vyjímečně, ale dělávala to tak moje babička, takže není důvod to měnit. Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

4. Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Tip - Opečené housky někdy nahradím slaninou. Na tenko nakrájenou ji vysmahnu v troubě a nadrobím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka se zeleninou

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vánoce Vaření Oregano , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (164)
Velmi jednoduchá a hustá čočková polévka s kořenovou zeleninou a houskovými krutónky. Máme pro vás také několik dalších variant této luštěninové klasiky.

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce olivového oleje
1-1/2 hrnku čočky
1-1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
housky

Jak na to?

1. Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

2. V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

3. Zvyku přebírat čočku se asi nezbavím. Kamínek mezi ní sice najdu jen vyjímečně, ale dělávala to tak moje babička, takže není důvod to měnit. Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

4. Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Tip - Opečené housky někdy nahradím slaninou. Na tenko nakrájenou ji vysmahnu v troubě a nadrobím.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a...
Bramborový salát a rybí prsty...
Bramborový salát a rybí prsty...
Perník
Perník
Perník
Perník

Inspirujte se podobnými recepty