×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čočková polévka se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty

Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a...
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a lehký...
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl

Čočková polévka se zeleninou

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce olivového oleje
1-1/2 hrnku čočky
1-1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
housky

Jak na to?

1. Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

2. V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

3. Zvyku přebírat čočku se asi nezbavím. Kamínek mezi ní sice najdu jen vyjímečně, ale dělávala to tak moje babička, takže není důvod to měnit. Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

4. Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Tip - Opečené housky někdy nahradím slaninou. Na tenko nakrájenou ji vysmahnu v troubě a nadrobím.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čočková polévka se zeleninou

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vánoce Vaření Oregano , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (162)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Velmi jednoduchá a hustá čočková polévka s kořenovou zeleninou a houskovými krutónky. Máme pro vás také několik dalších variant této luštěninové klasiky.

Co budete potřebovat

1 stroužek česneku
1 cibule
1 mrkev
2 řapíky celeru
2 lžíce olivového oleje
1-1/2 hrnku čočky
1-1/2 lžičky sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
1 lžička sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
housky

Jak na to?

1. Nejdřív si připravím zeleninu. Česnek a cibuli nasekám nadrobno, mrkev mám ráda na kolečka a řapíkatý celer na silnější půlkolečka. Když mám jarní mrkev, ani ji neloupu, jen ji vydrhnu kartáčkem.

2. V hrnci se silným dnem rozpálím olej a opeču na něm dosklovata cibuli, pak přidám česnek a zeleninu a ještě asi minutu opékám. Sotva lehce zezlátne, zaliju zeleninu osmi hrnečky vody a přidám sůl a čerstvě namletý pepř

3. Zvyku přebírat čočku se asi nezbavím. Kamínek mezi ní sice najdu jen vyjímečně, ale dělávala to tak moje babička, takže není důvod to měnit. Přebranou čočku vsypu k zelenině. Přidám koření a když se voda začne vařit, i zeleninovou kostku. Stáhnu plamen a vařím zhruba hodinu.

4. Polévku ničím nezahušťuji, jen ji částečně rozmixuji tyčovým mixérem, aby ‚zhoustla‘. Teprve pak podle chuti osolím. Polévku nandám do talířů a ozdobím petrželkou. Vedle v misce mám přichystané na másle pečené houstičky.

Tip - Opečené housky někdy nahradím slaninou. Na tenko nakrájenou ji vysmahnu v troubě a nadrobím.

Inspirujte se podobnými recepty

Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a...
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a lehký...
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s...
Vánoční kachna s nádivkou
Vánoční kachna s nádivkou
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019