Caesar salát
Ingredience
4 | silnější plátky bílého chleba, typu |
ciabatta | |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
1 | římský salát, listy oddělené, natrhané |
5 | plátků slaniny, nasucho vypražených |
50 g | parmazánu, na hobliny |
Na dresink | |
---|---|
2–4 | řezy z ančoviček |
1 | stroužek česneku |
2 | lžíce strouhaného parmazánu |
5 | lžic majonézy |
1 | lžíce bílého vinného octa |
Postup přípravy
Plátky chleba pokrájejte na kostičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem, zlehka osolte a dejte na 8–10 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. S sebou vezměte v krabičce. Do jiné dejte listy salátu, vypraženou slaninu a hobliny parmazánu.
Na dresink rozmačkejte ančovičky vidličkou, přidejte rozmělněný česnek a řádně umíchejte do pasty. Přidejte strouhaný parmazán, majonézu a ocet a prošlehejte do dresinku. Konzistencí by měl připomínat jogurt. Bude-li hustší, může přidat pár kapek vody. Dejte ho do uzavíratelné lahvičky.
V místě pikniku smíchejte salát, slaninu, parmazán, krutony, přidat můžete maso z pečených jarních kuřátek a vše zalijte dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY