
Caesar salát
Ingredience
4 | silnější plátky bílého chleba, typu |
ciabatta | |
2 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
1 | římský salát, listy oddělené, natrhané |
5 | plátků slaniny, nasucho vypražených |
50 g | parmazánu, na hobliny |
Na dresink | |
---|---|
2–4 | řezy z ančoviček |
1 | stroužek česneku |
2 | lžíce strouhaného parmazánu |
5 | lžic majonézy |
1 | lžíce bílého vinného octa |
Postup přípravy
Plátky chleba pokrájejte na kostičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem, zlehka osolte a dejte na 8–10 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. S sebou vezměte v krabičce. Do jiné dejte listy salátu, vypraženou slaninu a hobliny parmazánu.
Na dresink rozmačkejte ančovičky vidličkou, přidejte rozmělněný česnek a řádně umíchejte do pasty. Přidejte strouhaný parmazán, majonézu a ocet a prošlehejte do dresinku. Konzistencí by měl připomínat jogurt. Bude-li hustší, může přidat pár kapek vody. Dejte ho do uzavíratelné lahvičky.
V místě pikniku smíchejte salát, slaninu, parmazán, krutony, přidat můžete maso z pečených jarních kuřátek a vše zalijte dresinkem.
Pomohl vám recept?
60hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod