Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 silnější plátky bílého chleba, typu
ciabatta
2 lžíce olivového oleje
sůl
1 římský salát, listy oddělené, natrhané
5 plátků slaniny, nasucho vypražených
50 g parmazánu, na hobliny
Na dresink
2–4 řezy z ančoviček
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhaného parmazánu
5 lžic majonézy
1 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Plátky chleba pokrájejte na kostičky, vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte olejem, zlehka osolte a dejte na 8–10 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. S sebou vezměte v krabičce. Do jiné dejte listy salátu, vypraženou slaninu a hobliny parmazánu.
Na dresink rozmačkejte ančovičky vidličkou, přidejte rozmělněný česnek a řádně umíchejte do pasty. Přidejte strouhaný parmazán, majonézu a ocet a prošlehejte do dresinku. Konzistencí by měl připomínat jogurt. Bude-li hustší, může přidat pár kapek vody. Dejte ho do uzavíratelné lahvičky.
V místě pikniku smíchejte salát, slaninu, parmazán, krutony, přidat můžete maso z pečených jarních kuřátek a vše zalijte dresinkem.

Pomohl vám recept?
60hodnocení4

Další videorecepty