Pečená vepřová panenka s omáčkou z červeného vína

Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Vývar hovězí 200 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Červené víno 100 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Cukr třtinový 1 člž
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Vepřová panenská svíčková 1 kg
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Olej olivový 3 plž
- Mix listových salátů 2 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Máslo 3 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Vývar hovězí 200 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Červené víno 100 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Cukr třtinový 1 člž
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Vepřová panenská svíčková 1 kg
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Olej olivový 3 plž
- Mix listových salátů 2 hrs.
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
- 2Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
- 3Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
- 4Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
- 5Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.
- 1Rozpusťte máslo, orestujte nakrájenou šalotku a česnek. Zaprašte moukou, zamíchejte, odstavte a za stálého míchání vlijte vývar.
- 2Přidejte červené víno, třtinový cukr, tymián, rozmarýn, mrkev a řapíkatý celer pokrájené na čtvrtiny. Nezakryté zredukujte na mírném ohni na polovinu objemu. Občas promíchejte. Nakonec odstraňte bylinky a zeleninu.
- 3Maso nechte 1 hodinu v pokojové teplotě. Troubu rozehřejte na 170 °C. Maso otřete kuchyňskou utěrkou, osolte a opepřete.
- 4Maso opečte dozlatova ze všech stran na rozpáleném oleji a dejte do pekáčku. Pečte 12 minut.
- 5Před krájením nechte 10 minut odpočinout. Servírujte spolu s omáčkou a čerstvým salátkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIP Jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus s vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







