×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Co budete potřebovat

½ lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A),
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany
200 g sýra Port Salut 50%
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Snadné Francouzská Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

½ lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A),
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany
200 g sýra Port Salut 50%
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Inspirujte se podobnými recepty