Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A),
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany
200 g sýra Port Salut 50%
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty