
Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem
Ingredience
½ | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená najemno |
100 g | slaniny, nakrájené |
na proužky | |
100 ml | suchého bílého vína |
6 | salátových brambor (typ A), |
nakrájených na kostky | |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
125 ml | 40% smetany |
200 g | sýra Port Salut 50% |
bloček, nastrouhaný | |
čerstvý tymián na ozdobu | |
bílé pečivo k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.
Pomohl vám recept?
28hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod