Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem
Ingredience
½ | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená najemno |
100 g | slaniny, nakrájené |
na proužky | |
100 ml | suchého bílého vína |
6 | salátových brambor (typ A), |
nakrájených na kostky | |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
125 ml | 40% smetany |
200 g | sýra Port Salut 50% |
bloček, nastrouhaný | |
čerstvý tymián na ozdobu | |
bílé pečivo k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY