×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Co budete potřebovat

½ lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A),
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany
200 g sýra Port Salut 50%
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečenése sýrem a s tymiánem

Snadné Francouzská Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 5 (6)

Co budete potřebovat

½ lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená najemno
100 g slaniny, nakrájené
na proužky
100 ml suchého bílého vína
6 salátových brambor (typ A),
nakrájených na kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
125 ml 40% smetany
200 g sýra Port Salut 50%
bloček, nastrouhaný
čerstvý tymián na ozdobu
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. V pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, slaninu a opékejte, až cibule zesklovatí; trvá to 5–10 minut. Přilijte víno, nechte ho 2–3 minuty odpařovat, pak přisypte brambory a duste je 10–15 minut. Osolte, opepřete, přilijte smetanu, minutu povařte a pak stáhněte z ohně. Polovinu bramborové směsi rozložte do pekáčku, posypte polovinou sýra, naneste zbytek brambor a posypte druhou polovinu sýra. Zapékejte dozlatova asi 45 minut; sýr by měl bublat a brambory změknout. Podávejte horké s křupavým bílým pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Teplý bramborový salát se...
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský koláč

Inspirujte se podobnými recepty