Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPašticada
Albert logoAlbert logo
  • Pašticada
Pašticada

Pašticada

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Slanina vcelku 200 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Vinný červený ocet 80 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Červené víno 100 ml
  • Celer 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Vývar zeleninový
  • Bramborové noky
  • Strouhanka
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 8 strouž.
  • Slanina vcelku 200 g
  • Hřebíček 3 ks
  • Vinný červený ocet 80 ml
  • Sůl
  • Muškátový oříšek
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Cibule 1 ks
  • Červené víno 100 ml
  • Celer 1/2 ks
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Vývar zeleninový
  • Bramborové noky

Příprava

1
Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
2
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
3
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.
1
Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
2
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
3
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.