
Zuppa inglese

Snadné
31-45 minut
5/5
Italská
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mléko polotučné 800 ml
- Citronová kůra 1 ks
- Cukr krupicový 200 g
- Vaječný žloutek 7 ks
- Mouka hladká 100 g
- Kakao holandské 50 g
- Piškoty cukrářské 24 ks
- Čokoláda hořká 50 g
- Amaretto 100 ml
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Jahody
- Mléko polotučné 800 ml
- Citronová kůra 1 ks
- Cukr krupicový 200 g
- Vaječný žloutek 7 ks
- Mouka hladká 100 g
- Kakao holandské 50 g
- Piškoty cukrářské 24 ks
- Čokoláda hořká 50 g
- Amaretto 100 ml
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Jahody
Příprava
- 1Ve velkém silnostěnném hrnci smíchejte mléko s nastrouhanou citronovou kůrou a na velmi malém plameni zahřívejte těsně pod bod varu. Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a cukr a našlehejte světlé (bílé) nadýchané pěny. Pak vmíchejte mouku.
- 2Do této směsi vlijte polovinu mléka, stále míchejte, vraťte na sporák, přilijte zbylé mléko a na středním plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Pak ji rozdělte do dvou misek. Do jedné vmíchejte kakao a čokoládu a promíchávejte, aby se vše obarvilo dohněda a rozpustilo. Nechte lehce zchladnout.
- 3Piškoty pokapejte amarettem a pak do velké mísy vrstvěte piškoty, bílý krém, čokoládový krém, piškoty a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou by měl být čokoládový krém. Navrch dejte dotuha ušlehanou šlehačku a ozdobte jahodami. Před podáváním chlaďte alespoň 2 hodiny.
- 1Ve velkém silnostěnném hrnci smíchejte mléko s nastrouhanou citronovou kůrou a na velmi malém plameni zahřívejte těsně pod bod varu. Mezitím ve velké míse smíchejte žloutky a cukr a našlehejte světlé (bílé) nadýchané pěny. Pak vmíchejte mouku.
- 2Do této směsi vlijte polovinu mléka, stále míchejte, vraťte na sporák, přilijte zbylé mléko a na středním plameni zahřívejte, dokud směs nezhoustne. Pak ji rozdělte do dvou misek. Do jedné vmíchejte kakao a čokoládu a promíchávejte, aby se vše obarvilo dohněda a rozpustilo. Nechte lehce zchladnout.
- 3Piškoty pokapejte amarettem a pak do velké mísy vrstvěte piškoty, bílý krém, čokoládový krém, piškoty a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Poslední vrstvou by měl být čokoládový krém. Navrch dejte dotuha ušlehanou šlehačku a ozdobte jahodami. Před podáváním chlaďte alespoň 2 hodiny.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.