Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMrkvový dort s bílým krémem
Albert logoAlbert logo
  • Mrkvový dort s bílým krémem
Mrkvový dort s bílým krémem

Mrkvový dort s bílým krémem

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Oslava
Dezert

Ingredience10 porcí

10 porcí
  • Mouka hrubá
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 100 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 ks
  • Mrkev 500 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká 200 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Vlašské ořechy mleté 150 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Olej slunečnicový 300 ml
  • Čokoláda bílá 200 g
  • Mléko 400 ml
  • Cukr moučkový 100 g
  • Pudink kokosový 1,5 ks
  • Máslo 350 g
  • Mouka hrubá
  • Vejce 5 ks
  • Cukr vanilkový 1 ks
  • Cukr krupicový 100 g
  • Sůl
  • Cukr třtinový 100 g
  • Citronová šťáva 30 ml
  • Citronová kůra 1 ks
  • Mrkev 500 g
  • Kypřící prášek 2 člž
  • Mouka hladká 200 g
  • Jedlá soda 2 člž
  • Vlašské ořechy mleté 150 g
  • Kokos strouhaný 100 g
  • Olej slunečnicový 300 ml

Příprava

1
Troubu rozehřejte na 180 °C.
2
Z bílků, vanilkového a krupicového cukru a soli vyšlehejte sníh.
3
Žloutky s třtinovým cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte ve větší míse.
4
Postupně vmíchávejte mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím práškem, pak ostatní přísady.
5
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o průměru 22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Vyndejte z trouby, korpus propíchejte špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte z formy a nechte hodinu chladnout.
6
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký hustý pudink. Až začne houstnout, přidejte nalámanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit a pudink tuhnout.
7
Odstavte a nechte chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil škraloup a zůstal hebký.
8
Mezitím utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne na pokojovou teplotu, zašlehejte ho po částech do utřeného másla.
9
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly, potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte boky i vrch dortu zbylým krémem.
1
Troubu rozehřejte na 180 °C.
2
Z bílků, vanilkového a krupicového cukru a soli vyšlehejte sníh.
3
Žloutky s třtinovým cukrem vyšlehejte do pěny, pak přidejte citronovou šťávu a kůru a dobře promíchejte. Sníh i žloutkovou pěnu pak opatrně smíchejte ve větší míse.
4
Postupně vmíchávejte mouku prosetou s jedlou sodou a kypřicím práškem, pak ostatní přísady.
5
Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy o průměru 22 cm a v předehřáté troubě pečte 45 minut. Vyndejte z trouby, korpus propíchejte špejlí a nechte 5 minut odstát, pak ho vyklopte z formy a nechte hodinu chladnout.
6
Z mléka a pudinkového prášku uvařte hladký hustý pudink. Až začne houstnout, přidejte nalámanou bílou čokoládu a za stálého míchání ji nechte rozpustit a pudink tuhnout.
7
Odstavte a nechte chladnout, občas zamíchejte, aby se nevytvořil škraloup a zůstal hebký.
8
Mezitím utřete máslo s cukrem. Až pudink zchladne na pokojovou teplotu, zašlehejte ho po částech do utřeného másla.
9
Vychladlý korpus rozkrojte na 3 díly, potřete je polovinou krému. Přiklopte a namažte boky i vrch dortu zbylým krémem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 19 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.