×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zelné placky s koriandrem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Zelné placky s koriandrem

Co budete potřebovat

Na placky
240 g bílého zelí, nakrouhaného
hrst koriandrových lístků, nasekaných
70 g kukuřičné mouky
1 lžíce rýžové mouky
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
½ lžičky římského kmínu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
125 ml sodovky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
olivový olej
bílý jogurt řeckého typu
nakládané okurky, rozpůlené
mangové čatní
čerstvý koriandr
1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená

Jak na to?

Všechny suroviny na placky kromě olivového oleje dejte do velké mísy a promíchejte. Olej rozehřejte při vyšší teplotě na velké nepřilnavé pánvi. Těsto dejte do pánve, lžící vytvarujte placku a uhlaďte povrch. Opékejte 5–6 minut. Pak přes pánev položte větší talíř, opatrně otočte a pak placku sesuňte na pánev a opečte dozlatova ještě z druhé strany, také 5–6 minut. Podávejte zakápnuté olivový olejem, s jogurtem, okurkou a čatní, posypané koriandrem a chilli papričkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelné placky s koriandrem

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: pro 4 osoby jako příloha
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

Na placky
240 g bílého zelí, nakrouhaného
hrst koriandrových lístků, nasekaných
70 g kukuřičné mouky
1 lžíce rýžové mouky
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
½ lžičky římského kmínu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
125 ml sodovky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
olivový olej
bílý jogurt řeckého typu
nakládané okurky, rozpůlené
mangové čatní
čerstvý koriandr
1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená

Jak na to?

Všechny suroviny na placky kromě olivového oleje dejte do velké mísy a promíchejte. Olej rozehřejte při vyšší teplotě na velké nepřilnavé pánvi. Těsto dejte do pánve, lžící vytvarujte placku a uhlaďte povrch. Opékejte 5–6 minut. Pak přes pánev položte větší talíř, opatrně otočte a pak placku sesuňte na pánev a opečte dozlatova ještě z druhé strany, také 5–6 minut. Podávejte zakápnuté olivový olejem, s jogurtem, okurkou a čatní, posypané koriandrem a chilli papričkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty