×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zelné placky s koriandrem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Zelné placky s koriandrem

Co budete potřebovat

Na placky
240 g bílého zelí, nakrouhaného
hrst koriandrových lístků, nasekaných
70 g kukuřičné mouky
1 lžíce rýžové mouky
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
½ lžičky římského kmínu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
125 ml sodovky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
olivový olej
bílý jogurt řeckého typu
nakládané okurky, rozpůlené
mangové čatní
čerstvý koriandr
1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená

Jak na to?

Všechny suroviny na placky kromě olivového oleje dejte do velké mísy a promíchejte. Olej rozehřejte při vyšší teplotě na velké nepřilnavé pánvi. Těsto dejte do pánve, lžící vytvarujte placku a uhlaďte povrch. Opékejte 5–6 minut. Pak přes pánev položte větší talíř, opatrně otočte a pak placku sesuňte na pánev a opečte dozlatova ještě z druhé strany, také 5–6 minut. Podávejte zakápnuté olivový olejem, s jogurtem, okurkou a čatní, posypané koriandrem a chilli papričkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zelné placky s koriandrem

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: pro 4 osoby jako příloha
(0)

Co budete potřebovat

Na placky
240 g bílého zelí, nakrouhaného
hrst koriandrových lístků, nasekaných
70 g kukuřičné mouky
1 lžíce rýžové mouky
2 lžičky mletého koriandru
1 lžička kurkumy
½ lžičky římského kmínu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
125 ml sodovky
1 lžíce limetkové šťávy
1 lžíce extra panenského olivového oleje
K podávání
olivový olej
bílý jogurt řeckého typu
nakládané okurky, rozpůlené
mangové čatní
čerstvý koriandr
1 červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená

Jak na to?

Všechny suroviny na placky kromě olivového oleje dejte do velké mísy a promíchejte. Olej rozehřejte při vyšší teplotě na velké nepřilnavé pánvi. Těsto dejte do pánve, lžící vytvarujte placku a uhlaďte povrch. Opékejte 5–6 minut. Pak přes pánev položte větší talíř, opatrně otočte a pak placku sesuňte na pánev a opečte dozlatova ještě z druhé strany, také 5–6 minut. Podávejte zakápnuté olivový olejem, s jogurtem, okurkou a čatní, posypané koriandrem a chilli papričkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty