×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zeleninové placičky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zeleninové placičky

Co budete potřebovat

hrnku strouhané mrkve
½ hrnku strouhané červené řepy
4 jarní cibulky, nasekané
¼ hrnku nasekané hladkolisté petrželky
½ hrnku hladké mouky, prosáté
2 vejce
½ lžičky kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
olej na smažení
125 ml zakysané smetany
3 lžíce kečupu

Jak na to?

Do mísy dejte mrkev, řepu, jarní cibulku, petrželku, mouku, vejce a kypřicí prášek. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Do pánve nalijte olej, měl by zakrýt celé dno, a rozehřejte. Ze směsi tvarujte malé placičky a opékejte je 2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Přebytečný tuk odsajte papírovou utěrkou.
Podávejte se zakysanou smetanou a s kečupem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zeleninové placičky

Velmi snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

hrnku strouhané mrkve
½ hrnku strouhané červené řepy
4 jarní cibulky, nasekané
¼ hrnku nasekané hladkolisté petrželky
½ hrnku hladké mouky, prosáté
2 vejce
½ lžičky kypřicího prášku
sůl a čerstvě mletý pepř
olej na smažení
125 ml zakysané smetany
3 lžíce kečupu

Jak na to?

Do mísy dejte mrkev, řepu, jarní cibulku, petrželku, mouku, vejce a kypřicí prášek. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Do pánve nalijte olej, měl by zakrýt celé dno, a rozehřejte. Ze směsi tvarujte malé placičky a opékejte je 2 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava. Přebytečný tuk odsajte papírovou utěrkou.
Podávejte se zakysanou smetanou a s kečupem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat