×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zdobená linecká kolečka

Inspirujte se podobnými recepty

Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědroveče...
Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědrovečerní...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci

Zdobená linecká kolečka

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička strouhané citronové kůry
Na ozdobení
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronu
nesolené pistácie
sušené červené ovoce – brusinky, maliny, jahody

Jak na to?

Všechny suroviny na těsto dobře propracujte a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Těsto rozválejte na plát silný asi půl centimetru a vykrajujte větší kolečka s prázdným středem. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut.
Vychladlá kolečka potřete polevou ušlehanou z moučkového cukru, citronové šťávy a jedné lžíce vody. Hned posypte nasekanými pistáciemi a kousky ovoce a nechte zaschnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zdobená linecká kolečka

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Jahodník měsíční Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 4 (2)
Základní linecké na Vánoce nesmí chybět. Nemusíte ho ale jen slepovat marmeládou. Práce s lineckým těstem je velmi jednoduchá a můžete z něj vykrajovat různé tvary. Kolečka sypaná oříšky a ovocem připomínají půvabné vánoční věnce.

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
200 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 žloutek
1 lžička strouhané citronové kůry
Na ozdobení
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronu
nesolené pistácie
sušené červené ovoce – brusinky, maliny, jahody

Jak na to?

Všechny suroviny na těsto dobře propracujte a nechte alespoň půl hodiny chladit v lednici.
Troubu předehřejte na 170 °C.
Těsto rozválejte na plát silný asi půl centimetru a vykrajujte větší kolečka s prázdným středem. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut.
Vychladlá kolečka potřete polevou ušlehanou z moučkového cukru, citronové šťávy a jedné lžíce vody. Hned posypte nasekanými pistáciemi a kousky ovoce a nechte zaschnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědroveče...
Slovenská štědrovečerní...
Slovenská štědrovečerní...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci

Inspirujte se podobnými recepty