
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy s rumovou polevou

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 250 g
- Cukr krupicový 250 g
- Kakao 80 g
- Mouka hladká 250 g
- Vejce 6 ks
- Rum 1 plž
- Cukr moučkový 300 g
- Olej slunečnicový 1 člž
- Citronová šťáva 30 ml
- Máslo 250 g
- Cukr krupicový 250 g
- Kakao 80 g
- Mouka hladká 250 g
- Vejce 6 ks
- Rum 1 plž
- Cukr moučkový 300 g
- Olej slunečnicový 1 člž
- Citronová šťáva 30 ml
Příprava
- 1Udělejte si radost a upečte si na Vánoce kakaovou buchtu ve tvaru hvězdy s rumovou polevou.
- 2Vejce rozdělte na žloutky a bílky.
- 3Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- 4Žloutky s cukrem utřete na jemnou pěnu, zapracujte změklé máslo a kakao.
- 5Poté střídavě přidávejte prosetou mouku a ušlehaný sníh.
- 6Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 170°C.
- 7Z upečeného plátu po zchladnutí vykrajujte formičkou hvězdičky, které potřete připravenou polevou.
- 1Udělejte si radost a upečte si na Vánoce kakaovou buchtu ve tvaru hvězdy s rumovou polevou.
- 2Vejce rozdělte na žloutky a bílky.
- 3Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
- 4Žloutky s cukrem utřete na jemnou pěnu, zapracujte změklé máslo a kakao.
- 5Poté střídavě přidávejte prosetou mouku a ušlehaný sníh.
- 6Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 170°C.
- 7Z upečeného plátu po zchladnutí vykrajujte formičkou hvězdičky, které potřete připravenou polevou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.