×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečený lilek s parmazánem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Zapečený lilek s parmazánem

Co budete potřebovat

5 lilků
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
200 g parmazánu
250 g uzeného sýru (plátky)
hrst bazalkových lístků
Omáčka
4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 stroužek česneku
750 ml rajčatového pyré
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušené bazalky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek s parmazánem

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 6/2018
Průměrné hodnocení 5 (2)
Kdo by nechtěl ohromit návštěvu stylovým, lahodným a nádherným jídlem? Jedním z takových receptů jsou zapečené lilkové „věžičky“ se sýrem a tomatovou omáčkou, melanzane alla parmigiana.

Co budete potřebovat

5 lilků
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
200 g parmazánu
250 g uzeného sýru (plátky)
hrst bazalkových lístků
Omáčka
4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 stroužek česneku
750 ml rajčatového pyré
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušené bazalky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty