×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečený lilek s parmazánem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Zapečený lilek s parmazánem

Co budete potřebovat

5 lilků
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
200 g parmazánu
250 g uzeného sýru (plátky)
hrst bazalkových lístků
Omáčka
4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 stroužek česneku
750 ml rajčatového pyré
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušené bazalky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečený lilek s parmazánem

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 6/2018 Počet porcí: 6 porcí
Průměrné hodnocení 4 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Kdo by nechtěl ohromit návštěvu stylovým, lahodným a nádherným jídlem? Jedním z takových receptů jsou zapečené lilkové „věžičky“ se sýrem a tomatovou omáčkou, melanzane alla parmigiana.

Co budete potřebovat

5 lilků
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
200 g parmazánu
250 g uzeného sýru (plátky)
hrst bazalkových lístků
Omáčka
4 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 stroužek česneku
750 ml rajčatového pyré
2 lžičky sušeného oregana
2 lžičky sušené bazalky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Lilky nakrájejte asi na jeden centimetr vysoká kolečka, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Dejte na osm minut do trouby.
Mezitím na oleji osmahněte najemno nakrájenou cibuli s česnekem, zalijte pyré, přidejte bylinky a nechte 10 minut probublávat.
Zapékací mísu vymažte olejem, kolečka lilku pomažte omáčkou, posypte nastrouhaným parmazánem, navrch položte plátek uzeného sýra, lístky bazalky a přiklopte dalším kolečkem lilku. Postup ještě dvakrát zopakujte a na poslední vrstvu použijte pouze omáčku a sýry. Přiklopte alobalem a pečte 20 minut. Ke konci pečení alobal odstraňte a nechte sýr zezlátnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty