ReceptyHovězí polévka s játrovými knedlíčky
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky

Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Velmi snadné
0-15 minut
0/5
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí přední bez kosti 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list
  • Petrželka čerstvá 1,5 svaz.
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Nudle vaječné 2 hrs.
  • Petržel hladkolistá
  • Petržel 1 ks
  • Vepřová játra 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka
  • Česnek 2 strouž.
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Máslo
  • Hovězí přední bez kosti 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Bobkový list
  • Petrželka čerstvá 1,5 svaz.
  • Tymián čerstvý 1 svaz.
  • Mrkev 2 ks
  • Celer 1/4 ks
  • Nudle vaječné 2 hrs.
  • Petržel hladkolistá
  • Petržel 1 ks
  • Vepřová játra 100 g
  • Vejce 1 ks
  • Strouhanka
  • Česnek 2 strouž.
  • Majoránka sušená 1 člž

Příprava

1
Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Sbírejte pěnu. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2
Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte utřený česnek, nasekané bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3
Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky.
4
Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky.
5
Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut.
6
Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte.
1
Hovězí maso zalijte v hrnci dvěma litry vody, přidejte cibuli a bylinky svázané kuchyňským provázkem. Na slabém plameni nechte hodinu a půl táhnout. Sbírejte pěnu. Čtyřicet minut před koncem vaření přidejte do hrnce i mrkev, petržel a celer.
2
Mezitím udělejte knedlíčky. Játra omyjte, odblaňte a spolu s vejcem a máslem rozmixujte na hladkou hmotu. Osolte ji, opepřete, přidejte utřený česnek, nasekané bylinky a tolik strouhanky, aby vzniklo hustší těstíčko. Počítejte s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak bude strouhanka vstřebávat tekutinu. Z hmoty vytvarujte asi dvacet kuliček a dejte je do lednice.
3
Vývar přeceďte přes jemné síto, maso oberte od kostí. Pokud jej budete dávat do polévky, nakrájejte ho na malé kousky.
4
Cibuli i svazek bylinek vyhoďte a zeleninu nakrájejte na kostičky.
5
Kousky zeleniny, případně i maso, vraťte do polévky, přiveďte ji k varu, vložte játrové kuličky a vařte deset až patnáct minut.
6
Nakonec vsypte nudle, povařte do změknutí a osolte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 5 dní

Od 09.04.2025 do 15.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 10 dní

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.