×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečené těstoviny

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Zapečené těstoviny

Co budete potřebovat

500 g těstovin farfalle AQ
50 g másla + navíc
200 g žampionů, přepůlených AQ
sůl, pepř, muškátový oříšek
svazek jarní cibulky, nasekaný na tenká kolečka
50 g hladké mouky
500 ml mléka AQ
140 g eidamu nebo ementálu, nastrouhaného
140 g šunky AQ

Jak na to?

1.Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Vsypte houby a dvě tři minuty opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a dejte stranou. Do pánve dejte zbylé máslo, přidejte většinu cibulky (část si nechte na ozdobení hotové večeře) a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět jednu minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se vám v omáčce neudělaly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout.
2.Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny promíchejte s houbami, přendejte je do zapékací mísy a přelijte sýrovo-šunkovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct. Podávejte posypané odloženou jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené těstoviny

Hlavní chod Velmi snadné Italská Zapékání Bešamel Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

500 g těstovin farfalle AQ
50 g másla + navíc
200 g žampionů, přepůlených AQ
sůl, pepř, muškátový oříšek
svazek jarní cibulky, nasekaný na tenká kolečka
50 g hladké mouky
500 ml mléka AQ
140 g eidamu nebo ementálu, nastrouhaného
140 g šunky AQ

Jak na to?

1.Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Vsypte houby a dvě tři minuty opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a dejte stranou. Do pánve dejte zbylé máslo, přidejte většinu cibulky (část si nechte na ozdobení hotové večeře) a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět jednu minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se vám v omáčce neudělaly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout.
2.Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny promíchejte s houbami, přendejte je do zapékací mísy a přelijte sýrovo-šunkovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct. Podávejte posypané odloženou jarní cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Zapečené hot dogy
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem

Inspirujte se podobnými recepty