
Pečená krůta se šalvějí a česnekem
Krůtu většinou pečeme o svátečních příležitostech, ale nic nebrání tomu, abychom si ji dopřáli kdykoliv během roku. Lze ji podávat se šťouchanými brambory nebo s pečenou zeleninou.

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Sůl
- Krůta celá 1 ks
- Pomeranč 2 ks
- Pepř
- Cibule červená 2 ks
- Šalvěj sušená
- Česnek 3 strouž.
- Kmín mletý
- Máslo 100 g
- Sůl
- Krůta celá 1 ks
- Pomeranč 2 ks
- Pepř
- Cibule červená 2 ks
- Šalvěj sušená
- Česnek 3 strouž.
- Kmín mletý
Příprava
- 1Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
- 2Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.
- 1Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
- 2Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.