
Pistáciové rohlíčky
Zkuste letos absolutní klasiku trochu jinak. Pistácie dodají rohlíčkům novou barvu i chuť.

Snadné
0-15 minut
3/5
Česká
Vánoce
Dezert
Ingredience
Složení 40 porcí
- Pistácie mleté 160 g
- Mouka hladká 420 g
- Sůl
- Cukr moučkový 100 g
- Máslo 340 g
- Pistácie mleté 160 g
- Mouka hladká 420 g
- Sůl
- Cukr moučkový 100 g
- Máslo 340 g
Příprava
- 1Studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte k němu mouku, namleté pistácie, sůl a vše zpracujte v pevné těsto (pracujte rychle, aby máslo nepovolilo). Hotové těsto dejte do lednice a nechte ho do druhého dne odležet.
- 2Troubu předehřejte na 160 °C.
- 3Před zpracováním počkejte, dokud těsto nepovolí, poté tvarujte malé zahnuté rohlíčky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte sedm minut.
- 4Po upečení je nechte krátce vychladnout, a teprve potom je, ještě teplé, obalujte v moučkovém cukru.
- 1Studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte k němu mouku, namleté pistácie, sůl a vše zpracujte v pevné těsto (pracujte rychle, aby máslo nepovolilo). Hotové těsto dejte do lednice a nechte ho do druhého dne odležet.
- 2Troubu předehřejte na 160 °C.
- 3Před zpracováním počkejte, dokud těsto nepovolí, poté tvarujte malé zahnuté rohlíčky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte sedm minut.
- 4Po upečení je nechte krátce vychladnout, a teprve potom je, ještě teplé, obalujte v moučkovém cukru.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.