×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené bramborové plátky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zapečené bramborové plátky

Co budete potřebovat

3 lžíce másla, rozpuštěného
3 lžíce olivového oleje
10–12 středně velkých brambor typu B, nakrájených na tenké plátky
4 malé cibule nebo 4 šalotky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
sůl
½ lžičky čerstvě namletého červeného pepře (může být i černý)
85 g slaniny, nakrájené na kostičky
8 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm. Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk. Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené bramborové plátky

Hlavní chod Náročné Česká Zapékání Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

3 lžíce másla, rozpuštěného
3 lžíce olivového oleje
10–12 středně velkých brambor typu B, nakrájených na tenké plátky
4 malé cibule nebo 4 šalotky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
sůl
½ lžičky čerstvě namletého červeného pepře (může být i černý)
85 g slaniny, nakrájené na kostičky
8 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm. Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk. Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat