×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené bramborové plátky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Zapečené bramborové plátky

Co budete potřebovat

3 lžíce másla, rozpuštěného
3 lžíce olivového oleje
10–12 středně velkých brambor typu B, nakrájených na tenké plátky
4 malé cibule nebo 4 šalotky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
sůl
½ lžičky čerstvě namletého červeného pepře (může být i černý)
85 g slaniny, nakrájené na kostičky
8 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm. Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk. Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené bramborové plátky

Hlavní chod Náročné Česká Zapékání Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 5 (8)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

3 lžíce másla, rozpuštěného
3 lžíce olivového oleje
10–12 středně velkých brambor typu B, nakrájených na tenké plátky
4 malé cibule nebo 4 šalotky, oloupané a nakrájené na tenké plátky
sůl
½ lžičky čerstvě namletého červeného pepře (může být i černý)
85 g slaniny, nakrájené na kostičky
8 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s olejem a částí vymažte kulatou zapékací mísu o průměru 23 cm. Brambory naskládejte do zapékací mísy, plátky cibule nebo šalotek nasuňte rovnoměrně mezi plátky brambor, osolte, opepřete a potřete zbývajícím máslem s olejem. Pečte hodinu a 25 minut, během pečení brambory občas pomažte máslem s olejem ze dna zapékací mísy.
Mezitím v pánvi opečte slaninu dokřupava a na papírové utěrce nechte odsát přebytečný tuk. Brambory vyndejte z trouby, posypte je rovnoměrně kostičkami slaniny, poklaďte tymiánem a vraťte ještě na 25–35 minut do trouby. Pečte dozlatova.
Brambory můžete podávat jako přílohu nebo jako samostatné jídlo se zeleným salátem a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty