
Zapečená kapusta se sýrem
Zapečená kapusta se sýrem a kukuřičnými nachos bude skvělým párty pohoštěním. Pomozte nám s renesancí kapusty u svých přátel a rodiny.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Kapusta hlávková 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Zakysaná smetana 90 g
- Pepř
- Krémový čerstvý sýr 100 g
- Mozzarella 100 g
- Kukuřičné chipsy nachos
- Parmazán 30 g
- Kapusta hlávková 250 g
- Olej olivový 2 plž
- Cibule šalotka 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Sůl
- Zakysaná smetana 90 g
- Pepř
- Krémový čerstvý sýr 100 g
- Mozzarella 100 g
- Kukuřičné chipsy nachos
- Parmazán 30 g
Příprava
- 1Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo.
- 2Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny.
- 3V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte.
- 4Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.
- 1Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo.
- 2Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny.
- 3V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte.
- 4Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Objevte nové chutě kapusty Pokud máte rádi kapustu, máme pro vás několik skvělých receptů, které vám pomohou objevit nové chutě této zeleniny. Vyzkoušejte například Zimní kapustu po italsku, která vás zahřeje v chladných dnech. Pro milovníky kombinace zeleniny a vajec doporučujeme Růžičkovou kapustu s houbami a vejci. Pokud preferujete polévky, zkuste lahodnou Kapustovou polévku. Skvělou volbou jsou také Kapustové závitky plněné masem nebo netradiční Růžičkovou kapustu s jablky a ořechy, která vás mile překvapí svou chutí.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.