1
Důkladně omyjte 250 g růžičkové kapusty a 3 jablka. Každou kapustičku rozkrojte na poloviny, jablka nakrájejte na měsíčky a odstraňte jádřince.
2
Plech vymažte 4 lžícemi olivového oleje, přidejte 10 g másla, připravené kapustičky a jablka. Osolte a opepřete podle chuti. V misce vyšlehejte 60 ml červeného vinného octa, lžíci medu, 2 lžičky chilli vloček a 4 oloupané a prolisované stroužky česneku.
3
Omáčkou přelijte rovnoměrně kapustičky a jablka na plechu. Plech vložte do trouby a pečte na 190 °C přibližně 25 minut. Pět minut před koncem pečení přidejte 50 g vlašských ořechů, abyste krásně opekly.
4
Po upečení posypte omytou, nasekanou hladkolistou petrželí. Podávejte jako hlavní chod nebo přílohu k masu.
1
Důkladně omyjte 250 g růžičkové kapusty a 3 jablka. Každou kapustičku rozkrojte na poloviny, jablka nakrájejte na měsíčky a odstraňte jádřince.
2
Plech vymažte 4 lžícemi olivového oleje, přidejte 10 g másla, připravené kapustičky a jablka. Osolte a opepřete podle chuti. V misce vyšlehejte 60 ml červeného vinného octa, lžíci medu, 2 lžičky chilli vloček a 4 oloupané a prolisované stroužky česneku.
3
Omáčkou přelijte rovnoměrně kapustičky a jablka na plechu. Plech vložte do trouby a pečte na 190 °C přibližně 25 minut. Pět minut před koncem pečení přidejte 50 g vlašských ořechů, abyste krásně opekly.
4
Po upečení posypte omytou, nasekanou hladkolistou petrželí. Podávejte jako hlavní chod nebo přílohu k masu.