×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečená kapusta se sýrem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Zapečená kapusta se sýrem

Co budete potřebovat

250 g kapusty, nasekané nahrubo
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
90 g zakysané smetany
100 g tučného čerstvého krémového sýra
100 g mozzarelly, natrhané na kousky
30 g parmazánu, nastrouhaného
+ na ozdobu
tortillové chipsy k podávání

Jak na to?

Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo. Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny. V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte. Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená kapusta se sýrem

Snadné Česká Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

250 g kapusty, nasekané nahrubo
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
90 g zakysané smetany
100 g tučného čerstvého krémového sýra
100 g mozzarelly, natrhané na kousky
30 g parmazánu, nastrouhaného
+ na ozdobu
tortillové chipsy k podávání

Jak na to?

Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo. Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny. V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte. Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat