×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Zapečená kapusta se sýrem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Zapečená kapusta se sýrem

Co budete potřebovat

250 g kapusty, nasekané nahrubo
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
90 g zakysané smetany
100 g tučného čerstvého krémového sýra
100 g mozzarelly, natrhané na kousky
30 g parmazánu, nastrouhaného
+ na ozdobu
tortillové chipsy k podávání

Jak na to?

Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo. Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny. V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte. Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečená kapusta se sýrem

Snadné Česká Zapékání Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

250 g kapusty, nasekané nahrubo
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
90 g zakysané smetany
100 g tučného čerstvého krémového sýra
100 g mozzarelly, natrhané na kousky
30 g parmazánu, nastrouhaného
+ na ozdobu
tortillové chipsy k podávání

Jak na to?

Kapustu prolijte vařící vodou, nechte vychladnout a nakrájejte nahrubo. Rozehřejte pánev na středním ohni. Na 1 lžíci oleje krátce opečte šalotku a česnek do jemně zlatova. Přidejte kapustu, osolte, opepřete a míchejte 3–4 minuty, aby kapusta změkla. Pak stáhněte z plotny. V misce promíchejte zakysanou smetanu, čerstvý sýr, mozzarellu a parmazán. Zlehka osolte, vydatně opepřete a promíchejte. Přidejte podušenou kapustu, důkladně promíchejte se zbývající lžící oleje a vše přesuňte do zapékací misky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapékejte 11–13 minut, až směs bude bublat. Podávejte posypané parmazánem a s tortillovými chipsy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou

Inspirujte se podobnými recepty