×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Základní těsto na pizzu

Další recepty a články

Domácí italská bageta s...
Domácí italská...
Domácí italská bageta s...
Domácí italská bageta s...
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou...
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s...
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou

Základní těsto na pizzu

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
¼ lžičky cukru
225 g hladké mouky dvounulky
1 lžička soli

Jak na to?

1. Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
2. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte droždí a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto. Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
3. Přendejte ho do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Základní těsto na pizzu

Svačina Snadné Italská Chuťovky Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (71)

Co budete potřebovat

1 lžička sušeného droždí
¼ lžičky cukru
225 g hladké mouky dvounulky
1 lžička soli

Jak na to?

1. Droždí, cukr a 180 ml vlažné vody smíchejte v misce. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
2. Mouku a sůl smíchejte v míse, uprostřed udělejte důlek a do něj nalijte droždí a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto. Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
3. Přendejte ho do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí italská bageta s...
Domácí italská bageta s...
Domácí italská bageta s...
Domácí italská bageta s...
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Ciabatta s klobásou a olivami
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou
Pečená rajčata s mozzarellou

Inspirujte se podobnými recepty