Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí chléb z Ukrajiny
Albert logoAlbert logo
  • Domácí chléb z Ukrajiny

Domácí chléb z Ukrajiny

Ochutnejte speciality z východu Evropy. Rusko, Ukrajina a další státy na východ znají každoroční tuhé zimy, tak proč nezkusit jejich recepty a nezahřát se v lednu specialitami místní kuchyně.
Domácí chléb z Ukrajiny
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Příloha

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Voda 225 ml
  • Droždí sušené 2,3 člž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka chlebová 390 g
  • Sůl 7 člž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1/2 hrs.
  • Voda 225 ml
  • Droždí sušené 2,3 člž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Mouka chlebová 390 g
  • Sůl 7 člž
  • Olej slunečnicový 4 plž
  • Vejce 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1/2 hrs.

Příprava

1
Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2
Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3
Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4
Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5
V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6
Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.
1
Do mísy vlijte vlažnou vodu, vsypte cukr a droždí, lehce promíchejte a nechte 10 minut odstát. Přimíchejte 250 g mouky, zakryjte fólií a nechte v lednici odležet přes noc.
2
Přimíchejte zbylou mouku, sůl a na pomoučněné ploše vypracujte těsto.
3
Kulatou pečicí formu vymažte lžící oleje. Těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Z každého vytvořte kouli a vyskládejte je do formy. Zakryjte utěrkou a nechte odpočívat při pokojové teplotě 1 hodinu.
4
Vykynuté bochánky potřete rozkvedlaným vejcem a pečte 25 minut v troubě na 220 °C.
5
V malé misce promíchejte zbylý olej, rozmělněný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku a hrubozrnnou sůl.
6
Po vyjmutí z trouby ihned potřete olejovou směsí a nechte vychladnout.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.